Red testa, red mlevenog mesa u sosu od paradajza, bešamel sos, kačkavalj i malo začina je sve što vam je potrebno za savršene lazanje.
Meso propržite samo sa začinima, bez luka, te dodajte paradajz i sos je gotov.
Bešamel sos pravite tako što otopite maslac, dodate brašno i kada to lepo porumeni polako nalijete mleko.
Ako su kore sveže, ne bare se.
Ređajte prvo kore preko kojih se stavljaju tri- četiri kašike mlevenog mesa i tri kašike bešamel sosa i tako dok se ne potroše sve kore.
Poslednju koru lepo natopite sa oba sosa i stavite da se peče.
Peku se na 180C 30 minuta.
Dakle, uz pakovanje kora potrebno vam je:
Sos od mesa:
400 g mlevenog mesa500 ml paradajz sosa
Bešamel sos:
50 ml puteradve kašike brašna400 ml mleka
Narendajte 200g kačkavalja kada se lazanje ispeku i uživate!
Autor: so_i_secer