Sada ŠEĆERNU VUNU možete napraviti sami kod kuće (VIDEO)

26.10.2017. 15:05
Piše:
Srbija Danas
devojka jede šećernu vunu / Izvor: Profimedia
Jednostavno, a ukusno!

Ono što prvo trebate napraviti je izraditi stoj za pripremu šećerne vune, a za to će vam trebati veća plastična posuda, poklopac od tegle, šraf i nekoliko matica, nešto što će poslužiti kao stalak (možda komad drške od stare metle), malo špage i metalni prsten.

UBICE TVOJE LINIJE: 5 pića koja će ti dodati neki KILOGRAM VIŠKA!

Postoje dva načina izrade mašine, a drugi je još jednostavniji - trebaće vam poklopac, šraf, matice, kartonska kutiju i bušilica.

OVO NISI ZNALA: Iznenađujuća istina o ženama i se*su u SREDNJIM GODINAMA!

Postupak:

Uzmite stari poklopac od tegla i na njemu izbušite rupe pomoću šrafcigera i čekića kako je prikazano u videu. Potom bušilicom napravite otvor i na sredini poklopca pa u njega stavite dugačak šraf i nekoliko matica.

U ovoj fazi poklopac je spreman za postavljanje na stalak i u improviziranu posudu u kojoj će nastajati šećerna vuna - detalje kako to napraviti pronaći ćete u videu.

Kada je uređaj spreman, vreme je da u lončiću rastopite šećer uz dodatak vode - mera šećera i vode je 3:1. (npr. tri velike kašičice šećera na šoljicu vode). Kada se šećer rastopi i poprimi boju  meda, spreman je za pripremu šećerne vune. 

Sve detalje pronaći ćete u ovom videu:

 

Piše:
Srbija Danas
26.10.2017. 15:05
Pogledajte više