SERENA ili BLER: Koja je najveća MODNA IKONA serije "Tračara"?

21.09.2017. 18:55
Piše:
Srbija Danas/cosmopolitan.rs
Tračara / Izvor: Foto: Instagram printscreen/gossipgirl_addict__
Jedna je urbana i moderna, dok je druga klasična i sofisticirana dama.

Prošlo je tačno deset godina od premijere serije "Tračara". Iako se o njenom kvalitetu i dalje lome koplja, niko ne pokušava da opovrgne činjenicu da je u modnom smislu jedna od najzanimljivijih serija koje smo imali prilike da gledamo.

Serija je premijerno pokazana 19. septembra 2007. godine i ubrzo postala pravi hit. "Glavnu" sporednu ulogu u seriji igrala je - moda. Upravo su odevne kombinacije glavnih ženskih likova ono što je seriju pretvorilo u kultni televizijski naslov.

SEKSI I ŠIK: Ovo su najlepše tetovaže poznatih dama (FOTO)

Harizmatičnu i opuštenu Serenu van der Vudsen tumačila je Blejk Lajvli, a sofisticiranu i pomalo uštogljenu Bler Valdrof glumila je Lejton Mister. Najbolje prijateljice razlikovale su se karakterno i stilski. Tako smo Serenu češće viđali u ležernijim izdanjima, dok se Bler nije skidala iz elegantnih odevnih komada.

Na samom početku emitovanja bilo je teško pretpostaviti da će Blejk zahvaljujući seriji postati prava modna ikona, ali upravo se to dogodilo. Uloga Serene lansirala je među zvezde i dobila je pristup najboljim dizajnerskim komadima koje je vešto kombinovala.

GOLA RAMENA, SVA JE OD ČIPKE: Anastasijina venčanica iz "50 nijansi oslobođeni" oduzima dah! (FOTO)

- Možda će ovo zvučati malo bezobrazno, ali srećna sam što sam u seriji koja je toliko povezana s modom. Nema dizajnera do kojeg ne mogu doći - kazala je Blejk u jednom intervjuu. S mnogima od njih postala je bliska prijateljica pa je tako Kristijan Loubuten po njoj nazvao jedan model svojih cipela i lično je savetuje oko odabira obuće za razna događanja.

Iako se danas Serena pamti kao najveća modna ikona serije, mnogi smatraju da ta titula ipak pripada Bler. Ona je najčešće nosila odeću klasičnih i po nekima staromodnih krojeva, ali istakla se upravo time što je odolevala zovu trendova i njene kombinacije bile su sastavljene od svevremenskih komada. Bez obzira na to, nikada nisu bile dosadne, nego vrlo eklektične i zanimljive.

Zašto lepi ljudi NE VOLE svoje fotografije?

SREDITE ORMAR ZA JESEN: Haljinice napolje, vreme je za jakne i rolke

Za sve odevne kombinacije u seriji zaslužan je stilists Erik Daman. Pre "Tračere" Erik je tri sezone radio kao pomoćni stilista na seriji "Seks i grad", a zatim je dobio priliku da izgrade stil novih modnih zvezda.

CEO ŽIVOT POGREŠNO NANOSIŠ DEZODORANS: Ovo je JEDINI pravi način

- Za mene je prva kombinacija u kojoj vidimo Serenu legendarna. Prugasta majica u francuskom stilu, isprana smeđa kožna jakna, mala marama, fantastične skini farmarice i čizme. To je jedno nonšalantno izdanje koje kao da govori: Ne vodim previše računa o tome što oblačim, ali uvek izgledam sjajno, kazao je Erik.

Recite nam svoje mišljenje, ko je po vama veća modna ikona, Serena ili Bler?

 

Piše:
Srbija Danas/cosmopolitan.rs
21.09.2017. 18:55
Pogledajte više