Japanski restoran, u vlasništvu Roberta de Nira, "Nobu", ima lokacije širom sveta, na mestima kao što su London, Njujork, Malibu, Milano, Dubai, Bahami, Melbourn, Hong Kong i drugi.
Eleni Manousou je Nobuova glavna kuvarica sa sedištem u Marbelji. Ona je podelila svoje savete kako jesti suši i najveće greške koje ljudi čine.
Ona savetuje da suši jedemo rukama umesto štapićima.
- Po mom mišljenju, suši morate jesti rukama. To mora biti brzo, čim se suši posluži. Umočim riblju stranu u sos od soje i jedem naopako, tako da mi riba dodiruje jezik - rekla je Manousou.
Takođe je rekla da je dodavanje vasabija ili japanskog rena vašem sušiju greška jer će nadjačati ukus. Dodala je i da ne koristite previše sojinog umaka.
- Savetovala bih da suši kombinujete sa umakom od soje, ali samo malu količinu. Videla sam kako ljudi umaču suši u umak od soje, što je pogrešno, jer će umak nadvladati ukus ribe i pirinča - savetovala je Manousou.