VODIČ ZA ŽIVOT KOD RODITELJA: Evo kako da sačuvaš mentalno zdravlje i novac!

29.04.2018. 14:45
Piše:
Srbija Danas/cosmopolitan.rs
porodica / Izvor: Profimedia
Možeš ti to!

Sada je i zvanično: boomeranging, odnosno povratak u roditeljsko gnezdo posle njegovog napuštanja, sve je učestalije. Gotovo polovina ljudi uzrasta od 18 do 24 godine i dalje deli „gajbu“ sa članovima porodice, baš kao i 20% onih uzrasta od 25 do 34. Život sa roditeljima sve ređe je poslednja opcija na listi, a sve više pametan izbor za štednju novca tokom studiranja i građenja karijere. Ni to, ipak, nije potpuno bezbrižan način da uplovite u svet odraslih. Zbog toga smo pripremili plan koji će vam pomoći da preživite dane sa ljudima koji su vam nekada menjali pelene.

1. Novac

Odnesite pobedu u roditeljskoj igri monopola

JOŠ UVEK IH IMA: Upravo je OVO ta bitna RAZLIKA između PRAVE dame i OBIČNE žene

Situacija:

Štednja novca ne znači da morate prestati da se zabavljate, međutim vaši roditelji ne žele to da prihvate.

Plan: S vremena na vreme moraćete da slušate njihove pridike. Ipak, ukoliko uspevate da uštedite dovoljno novca i pomognete oko računa, izlasci i trošenje para na zabavu ne bi trebalo da budu na vašoj crnoj listi. Uostalom, živite kod roditelja, ne u samostanu.

Situacija:

Ne plaćate kiriju i krivo vam je zbog toga.

Plan: Roditelji vam ne traže mesečnu nadoknadu za boravak u njihovoj kući? Savršeno! Ako to ipak nije slučaj, objasnite im da je razlog što živite kod njih želja za uštedom, ali pokušajte da povremeno novčano doprinesete.

Sara Džesika Parker ponovo ŠOKIRALA javnost, mali broj njenih KOLEGA bi sebi to DOZVOLIO

Situacija:

Tata ne prestaje da pridikuje zbog velikih cifara na računima iz supermarketa.

Plan: Ukoliko nemate prihode i ne možete novčano da učestvujete u kupovini, potrudite se da roditeljima olakšate bar pomaganjem oko nje, kuvanjem i raspremanjem kuće.

štednja / Izvor: Profimedia

2. Seks

Očuvajte svoj seksualni život, ali vodeći računa o mentalnom zdravlju roditelja...

Situacija:

Izašli ste na dejt. Kako ćete objasniti dečku da živite sa roditeljima?

Plan: Ekspert u oblasti ljubavnih veza, Andrea Sirtaš, savetuje da kažete istinu o svom mestu stanovanja, a da kao razlog za to navedete štednju novca. Zapamtite - dečko koji sa vama raskine zbog toga što i dalje živite kod roditelja ne zavređuje vašu pažnju.

Situacija:

Želite da dovedete dečka kući, ali znate da vas tamo čekaju mama i tata...

Plan: Koliko god zanimljivo delovalo ušunjati se sa dečkom u kuću, pokušajte da izbegnete takve scenarije. Bez obzira na to koliko godina imate, i dalje bi trebalo da poštujete svoje roditelje i njihove granice. U ovim situacijama najbolje je pronaći alternativnu opciju - prespavajte kod dečka ili uradite to na zadnjem sedištu automobila, kao u svojoj najluđoj fantaziji. Ukoliko ipak odlučite da dovedete dečka kod roditelja, Sirtaševa savetuje da gosta ipak najavite.

Razgolitila se u šestoj deceniji i zapalila internet: A evo i njenih mudrih saveta

Situacija:

Partner je prespavao kod vas. Šta sad?

Plan: Vaši roditelji možda ne žele da se pomire sa činjenicom da ste odrasli i imate seksualni život, ali razgovorom im to možete objasniti. Ukoliko planirate pidžama party sa dečkom, dovedite ga i na večeru, kako bi upoznao vaše „cimere“ i zaboravite na javno iskazivanje nežnosti!

Par / Izvor: Profimedia

3. Dekor

Ako se na plafonu vaše sobe i dalje nalaze zvezdice koje sijaju u mraku, definitivno joj je potrebno renoviranje

UMETNIČKI ZANOS

Prostor u kojem boravite svakako bi trebalo da bude unikatan, ali to možete postići i bez postera Džastina Timberlejka na zidovima. Umesto toga, prefarbajte zidove u neku nežnu boju i ukrasite ih uramljenim motivacionim porukama ili umetničkim delima koja vam mame osmeh na lice.

RAZVEDRAVANJE

Ukoliko više niste u srednjoj školi, novogodišnje sijalice ne bi trebalo da budu glavni izvor svetlosti u vašoj sobi. Dobra zamena za njih bila bi lampa sa podesivim osvetljenjem koje možete prilagoditi situaciji i trenutnom raspoloženju.

TO SAMO ONA MOŽE: Sara Džesika Parker je OVO donela na crveni tepih! (FOTO)

MINIMALIZAM

Diznijevi likovi na posteljini neće privući muškarca u vaš krevet. Zamenite ih jednostavnim, jednobojnim tkaninama, poput svetloplave ili bele. Razbijte monotoniju dodavanjem jastuka u drečavim nijansama.

OLDIE BUT GOLDIE

Stara kasica prasica može ponovo biti interesantan detalj na polici ukoliko je prebojite srebrnim sprejom. Isto tako, i drugim džidžabidžama možete podariti novi, aktuelniji izgled, pogodan za osobu vaših godina. Dekorisanje će vas sigurno dobro zabaviti, a možete pozvati i prijateljice da vam se u tome pridruže.

Piše:
Srbija Danas/cosmopolitan.rs
29.04.2018. 14:45
Pogledajte više