BRZO I JEDNOSTAVNO: Ovo je RECEPT za najbolje ZDRAVE PALAČINKE koje ćete ikada jesti

03.11.2021. 13:58
Piše:
Srbija Danas
palačinke / Izvor: Shutterstock
Zamenite štetne, zdravim namirnicama.

Palačinke su jedan od onih deserata koje bismo mogli jesti svaki dan i ne bismo se žalili da su često na "jelovniku".

Ako ih i sami volite, možda je vreme da napravite pomak od onih klasičnih i isprobate zdraviju verziju u kojoj možete uživati bez griže savesti.

DOKTOR UPOZORAVA! OVE AKTIVNOSTI utiču na seksualnost i NEOPHODNE su za očuvanje zdravlja! 

DOKTOR UPOZORAVA! OVE AKTIVNOSTI utiču na seksualnost i NEOPHODNE su za očuvanje zdravlja! 

ZA (BIVŠE) PUŠAČE: Ovo su 10 namirnica koje će OTERATI nepotreban NIKOTIN iz vašeg organizma

ZA (BIVŠE) PUŠAČE: Ovo su 10 namirnica koje će OTERATI nepotreban NIKOTIN iz vašeg organizma

SAVET ZLATA VREDAN: Potrebna su svega tri jednostavna koraka i NAJLONKE ĆE TRAJATI MNOGO DUŽE!

SAVET ZLATA VREDAN: Potrebna su svega tri jednostavna koraka i NAJLONKE ĆE TRAJATI MNOGO DUŽE!

Sastojci

  • 1 šargarepa (izrendana, srednje veličine)
  • 1 dcl proteina (ukus čokolade)
  • 3 kašičice pirovog belog brašna
  • prašak za pecivo
  • cimet
  • šašičica čia semenki
  • 1 jaje

palačinke / Izvor: Shutterstock

Priprema

Umutite žumance da postane penasto, zatim dodajte izrendanu šargarepu.

Dodajte protein od čokolade te sve dobro promešajte mikserom. U drugoj posudi sjedinite brašno, prašak za pecivo, cimet i šia semenke.

Unućenu smesu dodajte u prvu činiju sa žumacnem i šargarepom, uz konstantno mešanje.

U drugoj činiji umutite belance dok ne dobijete "čvrstu" smesu i u nju dodajte prstohvat soli. Zatim i nju dodajte ostalim umućenim sastojcima.

Pecite ih na zagrejanom tiganju na malo ulja po izboru, kao i kad pečete obične palačinke.

Za namaz možete koristiti domaći džem, voće ili krem. Ukoliko želite da vaše palačinke budu potpuno zdrave i nutritivno bogate možete sami napraviti kikiriki puter za tili čas.

kikiriki puter / Izvor: Shutterstock

Kikiriki stavite u blender i blendirajte dok ne postane kremast, po želji možete dodati malo soli, šećera i ulja. 

 

Piše:
Srbija Danas
03.11.2021. 13:58
Pogledajte više