NEMA MOĆNIJEG VOĆA: Sićušni plod koji deluje ANTIBAKTERIJSKI, jača imunitet, OPORAVLJA štitnu žlezdu

03.03.2022. 20:32
Piše:
Srbija Danas/Stil
doručak / Izvor: Profimedia
Veoma je zdrava!

Aronija je četiri do šest puta bogatija antioksidansima od brusnice i ostalog bobičastog i drugog voća. Nazivaju je superhranom i sibirskom borovnicom, a nosi i epitet namirnice budućnosti. Sveži plodovi aronije su među najbogatijima antioksidansima i prava riznica biološki aktivnih materija, ima ih više od 300.

MUČILA JE MUKU SA KOŽOM LICA tokom učešća u "Zvezdama Granda", a DANAS IZGLEDA KAO BARBIKA!

MUČILA JE MUKU SA KOŽOM LICA tokom učešća u "Zvezdama Granda", a DANAS IZGLEDA KAO BARBIKA!

"DECO, SMIRITE SE, NE PRIVLAČITE PAŽNJU NA OVAKAV NAČIN!" Spremio sebi obrok i postavio na društvene mreže, pa sablaznio sve! "Muka mi je dok gledam..."

"DECO, SMIRITE SE, NE PRIVLAČITE PAŽNJU NA OVAKAV NAČIN!" Spremio sebi obrok i postavio na društvene mreže, pa sablaznio sve! "Muka mi je dok gledam..."

Pomaže kod mnogih oboljenja

Efikasno pročišćava organizam od štetnih materija i teških metala i zato je korisna zaštita od mnogih oboljenja. Kao izuzetan antioksidans aronija sprečava stvaranje slobodnih radikala i napad na zdrave ćelije u telu i krvnoj plazmi čime usporava starenje organizma i sprečava razvoj hroničnih bolesti.

Zbog visokog udela antioksidansa i vitamina C i E aronija deluje antivirusno, antibakterijski i protivupalno. Bogata je antioksidansom antocijanom, koji jača imunitet, usporava starenje.

aronija / Izvor: Profimedia

Stimuliše rad štitnjače pa se posebno preporučuje osobama s hipotireozom. Sprečava nastanak kardiovaskularnih bolesti, snižava visoki pritisak i holesterol, te potiče proizvodnju dobrog holesterola. Stimuliše rad jetre, pomaže kod žučnih kamenaca i upala žučne kese. Smiruje grčeve i bolove u crevima, smanjuje upalu sluznice creva i zaustavlja dijareju. Aronija je korisna i kod upale mokraćnih puteva.

Uočivši njenu moć, aroniju su primenjivali nakon nuklearne katastrofe u Černobilu kako bi ublažili tegobe bolesnika izloženih zračenju.

Ko mora biti oprezan?

Iskoristivost zdravih sastojaka je bolja ako je konzumirate posle jela. Takođe, visoki sadržaj pektina i voćnih kiselina može kod nekih osoba s osetljivim želucem da izazove mučninu.

 

Piše:
Srbija Danas/Stil
03.03.2022. 20:32
Pogledajte više