Potrebno je:
Nadev za pitu:
Preliv:
Priprema:
Umutiti jaje, dodati ulje, jogurt, so, izmešati. Dodati prosejano brašno sa praškom za pecivo i opet sve dobro izmešati. Pleh dublji, a uži pleh veličine 35x9 cm, obložiti papirom za pečenje. Sipati smesu u pleh, pa preko staviti sa obe strane po 1 veću, oljuštenu roštilj kobasicu. U sredinu staviti kisele krastavčiće, kojima prethodno treba odseći vrhove, pa kobasicu i krastavce dobro uroniti u testo.
Rernu zagrejati na 200 stepeni C i staviti testo da se peče. Posle 15-ak minuta ga izvaditi iz rerne i preliti prelivom od umućenih jaja i pavlake. Vratiti u rernu, pokriti folijom i nastaviti pečenje još oko 40 minuta. 15 minuta pred kraj pečenja skinuti foliju da se pita lepo zapeče. Seći prohlađenu.