Oslić po BAKINOM receptu - Jednostavno pripremljena riba, FENOMENALNOG ukusa, ukućani će se ODUŠEVITI
18.12.2023.11:38
Piše:
Srbija Danas
Vrsta ribe koju uglavnom voli većina ljudi je oslić, jer ima neutralan ukus i miris, pa s njim možete da eksperimentišete kako god želite. Omiljen je i na slavama, ali i kao nedeljni ručak, vole ga sve generacije.
Ukoliko budete pažljivo pratili ovaj recept, dobićete savršenu prženu ribu, koja će oduševiti svakog ko je proba. Luk i začini daju taj poseban ukus, i čine ovo jelo još boljim.
STRUČNJAK ODGOVARA: Kako odabrati pravi PROBIOTIK od mnogih koji postoje na tržištu?
Potrebno je:
600 g smrznutog oslića
1 kašika začina za ribu
mlevena paprika
2 kašike kukuruznog brašna
2 kašike hlebnog brašna
so
ulje
1 glavica belog luka
veza peršunovog lista
Priprema:
Ribu očistiti od kože, pa je iseći na pola i u sredini skloniti sve što je crno. Iseći na komade. Izmešati brašnoi hlebno i kukuruzno, dodati mlevenu papriku, začin za ribu i so. Ribu uvaljati u brašno, pa višak brašna otresti. Dobro ugrejati ulje, pa staviti ribu da se prži. Smanjiti i pržiti na srednjoj temperaturi. Kad riba porumeni polako je okrenuti. Prženu ribu vaditi na papirni ubrus. U posudu iseckati sitno beli luk, dodati 1 kašiku vode i seckani peršun Na svako parče ribe staviti kašičicu belog luka. Navući poslužavnik sa ribom u kesu i ostaviti na toplom, do serviranja. Uživajte!