Proju svi volimo i ona je nekako neizostavna kako na svečanoj, tako i na slavskoj trpezi.
Svaka domaćica ima neki svoj recept za ovaj specijalitet od kukuruznog brašna. Brzo se pravi i ide uz sve od predjela do glavnog jela. U nastavku pogledajte starinski recept za proju sa sirom i spanaćem.
Recept za slane zapečene palačinke: Kraljevski doručak kom je teško odoleti
Recept za slane zapečene palačinke: Kraljevski doručak kom je teško odoleti
RAPSODIJA UKUSA - Posni đuveč od povrća po proverenom bakinom receptu (VIDEO)
RAPSODIJA UKUSA - Posni đuveč od povrća po proverenom bakinom receptu (VIDEO)
Potrebni je:
- 3 jaja
- 50 ml ulja
- 2 lončića kukuruznog brašna (lonče 299 gr)
- 1 prašak za pecivo
- 150 gr spanaća
- 250 gr mekšeg sira
- 200 m jogurta
- soli
Priprema:
Umutiti žicom jaja. Dodati ulje, jogrut, brašno sa praškom za pecivo, brašno i propržen i seckan spanać i izmrvljen sir.
Posoliti i sve dobro izjednačiti. Izliti u podmazan pleh obložen pek papirom. Peći na 200 stepeni 45-50 minuta. Seći ohlađenu.