BOGATA BAKLAVA SA ORASIMA, od gotovih kora za dane POSTA: Starinski recept za najsočniju poslasticu koja se BRZO sprema

14.04.2023. 19:03
Piše:
Srbija Danas
baklava / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Jednostavan kolač koji se brzo sprema

Potrebno je za manju količinu:

  • Tanke gotove kore
  • 300 gr ml. oraha
  • 400 gr šećera
  • 400 ml vode
  • 1 limun
  • 2 vanilin šećera
  • ulje
Da li se na VELIKU SUBOTU POSTI ili ne? Pravilnik ishrane za ovaj veliki dan - 90 odsto Srba ovde GREŠI

Da li se na VELIKU SUBOTU POSTI ili ne? Pravilnik ishrane za ovaj veliki dan - 90 odsto Srba ovde GREŠI

PRAVOSLAVNI SVEŠTENIK za SD o STRASNOJ NEDELJI - O duvanu, alkoholu i bračnoj postelji, NIJE POST samo suzdržavanje od jela

PRAVOSLAVNI SVEŠTENIK za SD o STRASNOJ NEDELJI - O duvanu, alkoholu i bračnoj postelji, NIJE POST samo suzdržavanje od jela

Priprema:

Orahe samleti, tanku koru raširiti, premazati uljem pa saviti na pola. Ponovo saviti na pola i premazati i opet saviti i premazati. Po dužini rasporediti jednu punu kašiku oraha i zavijati u trougao kao u videu. Ređati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C 30 minuta. 

Dok se baklava peče napraviti sirup. U šerpu sipati šećer, vodu, vanilin šećer i pustiti da uvri i postane sirup. Pred kraj ubaciti krugove limuna. 

Pećenu vruću baklavu polako preliti sa vrućim sirupom. Ostaviti nekoliko sati da upije, najbolje noću.

 

Piše:
Srbija Danas
14.04.2023. 19:03
Pogledajte više