Bolji LEK ZA GASTRITIS od ovog ne postoji: Bolovi u želucu nestaju već nakon prve čaše! (RECEPT)

03.12.2021. 12:29
Piše:
Srbija Danas
sok od bundeve / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Kuhinja Valentina Mašković
Spisak lekovitih svojstava ovog napitka je dugačak

Sa gastritisom se suočava sve više ljudi. Ono podrazumeva zapaljenje želudačne sluzokože (sluznice), a prate je gorušica, nadimanje i bolovi pri unošenju hrane. Ovo stanje izazvano je povišenom želudačnom kiselinom, a najbolje i najefikasnije se leči ovim narodnim napitkom.

Sok od bundeve dobija se iz sirove bundeve, i ima pozitivan efekat na zdravlje a može se koristiti kao zamena za gazirana pića. Bundeva ima visok sadržaj vitamina D i puna je minerala kao što su bakar, cink i fosfor. Ako pravite sok, iscedićete sve ove dobrobiti i hranljive vrednosti iz bundeve.Sok od bundeve je u širokoj upotrebi među vegetarijancima upravo zbog njegove raznovrsne upotrebe, i prelepog ukusa.

U KEFIR dodaj ova DVA SASTOJKA: Recept RUSKIH IMUNOLOGA, evo kako da OJAČAŠ ORGANIZAM, ova NAMRNICA je ZABRANJENA

U KEFIR dodaj ova DVA SASTOJKA: Recept RUSKIH IMUNOLOGA, evo kako da OJAČAŠ ORGANIZAM, ova NAMRNICA je ZABRANJENA

"IZBEGAVAJTE OVO POVRĆE POSLE KORONE, MOŽE BITI OPASNO" Nutricionista upozorava, a jedemo ga svaki dan

"IZBEGAVAJTE OVO POVRĆE POSLE KORONE, MOŽE BITI OPASNO" Nutricionista upozorava, a jedemo ga svaki dan

Sok od tikve za želudac

Sok od tikve je odličan prirodni lek za želudac.Kako su kiselina i čir na želucu veoma čest problem sok od bundeve je odličan lek za ove probleme.On sadrži pravu mešavinu lekovitih sastojaka koji deluju umirujuće na gastrointestinalni trakt, i leče čir na želucu.Kako čir na želucu često proradi sezonski, baš u jesen, najbolje je da pijete sok od tikve kao preventivu i kao lek.

hrana / Izvor: Profimedia

Kako napraviti sok od bundeve (recept)?

Lepota soka od bundeve leži u njegovoj lepezi upotreba – on se može konzumirati u sirovom obliku, ili se koristiti u mnogim receptima.Napraviti sok od bundeve je prilično jednostavno. Pre nego što bilo šta uradite, uverite se da je bundeva slatka, što znači da je dobra za jelo, pite i slično. Ovakve bundeve su uglavnom manje. I, bundeva bi trebalo da bude manje-više iste boje, sa svih strana.

  • Operite bundevu i oljuštite tvrdu koru
  • Očistite je od koštica i iseckajte na komadiće
  • Ubacite kriške u sokovnik
  • Zasladite sok šećerom, medom ili sokom od jabuke
  • Dodavanjem začina kao što su mleveni cimet, oraščić, đumbir, limunov sok, pojačaćete ukus soka. Začine dodajte u umerenoj količini, da ne bi preuzeli ukus nad bundevom
  • Poslužite sok od bundeve preko leda, za osvežavajući efekat

 

Piše:
Srbija Danas
03.12.2021. 12:29
Pogledajte više