NAJSTARIJI LEK iz prirode: Čaj od ove BILJKE pomaže kod UPALE BEŠIKE i problema sa BUBREZIMA

13.08.2022. 18:30
Piše:
Srbija Danas
napitak / Izvor: Profimedia
Detoksikuje i vraća energiju!

Travarka Rejčel Robinet ističe da je rastavić jedan od najstarijih korišćenih biljnih lekova na planeti. U ajurvedi se koristi za lečenje upalie, a koristili su ga i Indijani kao lek za bubreke, upalu bešike i dijuretik. Najveće prednosti ove biljke jesu flavonoidi, antioksidansi i veoma moćno jedinjenje saponin.

ŽIVE NAJDUŽE - Ova TRI horoskopska ZNAKA spadaju među najdugovečnije, od njih može mnogo da se nauči

ŽIVE NAJDUŽE - Ova TRI horoskopska ZNAKA spadaju među najdugovečnije, od njih može mnogo da se nauči

NAJSTARIJI SRPSKI LEK: Skuvajte ova TRI SASTOJKA, zaustavljaju KAŠALJ u rekornom roku, sledi BRZO OLAKŠANJE

NAJSTARIJI SRPSKI LEK: Skuvajte ova TRI SASTOJKA, zaustavljaju KAŠALJ u rekornom roku, sledi BRZO OLAKŠANJE

Bogata je prirodnim kalcijumom, magnezijumom, kalijumom i silicijumom. Zbog toga je ova biljka sjajna za očuvanje zdravlja kostiju i zuba, čak pomaže i u zarastanju preloma kostiju. Preporučuje se i ljudima koji boluju od reume, artritisa osteoporoze, tako što poboljšava elastičnost zglobova. Može pomoći i kod uganuća, tetiva i problema sa ligamentima. Još jedna prednost rastavića jeste to što podstiče rast kose i noktiju, pa ga možemo koristiti i za negovanje lepote. Rastavić je jedan od najboljih prirodnih lekova za tretiranje i prevenciju pojave celulita. 

majčina dušica / Izvor: Profimedia

U narodnoj medicini rastavić se najviše koristi kao diuretik i prirodno sredstvo za čišćenje ili detoksikaciju organizma. Podstiče izbacivanje tečnosti i toksina nagomilanih u organizmu. U lekovite svrhe se koristi nadzemni deo rastavića za pripremu čaja, tinktura, čak i ulja. Raste na vlažnim livadama, pored potoka i reka, a naziva se još i "konjski rep", zbog izgleda i neverovatne snage.

čaj / Izvor: Profimedia

Recept za čaj od rastavića

Supenu kašiku rastavića prelijte sa 200 ml ključale vode i kuvajte 5 minuta na srednjoj temperaturi. Nakon toga poklopite čaj i ostavite da odstoji oko 15 minuta, pa ga procedite. Čaj se prije pre jela.

Napomena: Za doziranje i upotrebu prirodnih lekova važno je da se konsultujete sa lekarom! Sa upotrebom ovog čaja posebno treba da budu oprezne osobe koje imaju kamen u bubregu.

 

Piše:
Srbija Danas
13.08.2022. 18:30
Pogledajte više