Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za čokoladnu tortu.
Potrebno je:
Priprema:
Jaja sa šećerom (oko 100 gr) umutiti malo mikserom pa staviti na paru mešati da se zapare i zgusnu. Ubaciti čokoladu i seckan puter ili margarin. Kad se istopi dodati ml orahe i na kraju rum. Ostaviti u frižideru da se lepo stegne oko 30 minuta.
U skuvano mleko dodati vanilin šečer, a gustin rastvoriti u malo mleka. Dodati šećera po želji pa zakuvati gustin. Pokriti folijom i ostaviti da se ohladi. Dodatavati u gustin i ohlađenu čokoladu i dobro sjediniti.
Mleko 200 ml zagrejati dobro i dodati nes kafu pa u to provući keks i ređati u pleh veličine 30x20 cm. svaki red premazati filom do utroška.
Odozgo takođe premazati filom ili preliti rastopljenom čokoladom. Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi i upije. To je torta moga detinjstva i uvek je sa radošću spremama.