Sirotinjska ili KLIN ČORBICA iz BAKINE KUHINJE, gotova za PAR MINUTA: Okrepljuje, hidrira i HRANI

19.02.2022. 08:29
Piše:
Srbija Danas
čorba / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Jeftina je jer ne morate ništa da kupujete, sve sastojke sigurno već imate u kuhinji...

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za preukusnu, okrepljujuću čorbicu koja se brzo priprema. Ukoliko ste prehlađeni ili vam je potrebno osveženje, pripremite ovo ukusno jelo i brzo ćete osetiti olakšanje. 

Izaziva KRVARENJE, sumnja da je ZARAZNO: Dalila Dragojević ima ozbiljan ZDRAVSTVENI PROBLEM, mora da se LEČI

Izaziva KRVARENJE, sumnja da je ZARAZNO: Dalila Dragojević ima ozbiljan ZDRAVSTVENI PROBLEM, mora da se LEČI

PROVERITE DA LI SU VAM KRVNI SUDOVI ZAKRČENI: Jednostavan test od par sekundi daje sve odgovore

PROVERITE DA LI SU VAM KRVNI SUDOVI ZAKRČENI: Jednostavan test od par sekundi daje sve odgovore

Potrebno je:

  • 1 velika kašika brašna
  • ulje
  • suvi začin
  • so, biber
  • peršunov list
  • kao prilog prepečen hleb (u predlogu)

Priprema:

Na ulju propržiti kašiku brašna da postane kremasta. Sipati 1 l vode. Dodati 1 kašičicu suvog začina (po želji) soli. Pustit da vri, voditi računa da vri na tihoj temperaturi da čorbica ne pokipi. 

Dodati soli  i pustit da vri 3-4 minuta. Po želji radi gustine dodati kašiku umućenog instanta od pečuraka.  Na kraju ubaciti seckan peršunov list. Ja kao prilog ovoj čorbici dodajem seckan prepečen i dvopek.

Ceo recept pogledajte na videu u prilogu. 

 

Piše:
Srbija Danas
19.02.2022. 08:29
Pogledajte više