Dve NAJBOLJE MARINADE ZA MESO: Kada PRENOĆI u ovoj smesi biće veoma sočno i ukusno, PRIPREMITE VEČERAS

30.04.2022. 12:36
Piše:
Srbija Danas/Stvar ukusa
roštilj / Izvor: Profimedia
Nećete se razočarati!

Prvi maj ne može da prođe bez tradicionalnog roštiljanja. Meso i povrće s roštilja uvek ima posebnu aromu i slatkoću. A kada uz aromu dima dodate i marinadu dobijete roštilj za prste polizati.

Uzalud vam i najfiniji komadi mesa, i dobra vatra, i najkvalitetniji roštilj ako meso niste prethodno marinirali. Marinada je ono što će mesu dati poseban ukus i mekoću. Meso je najbolje ako ga marinirate veče pre roštiljanja i vredi svakog minuta čekanja.

Jarac da NE ZANEMARUJE ZDRAVSTVENE PROBLEME, Vodolija da se ČUVA PRELOMA: Horoskop za SUBOTU je tu

Jarac da NE ZANEMARUJE ZDRAVSTVENE PROBLEME, Vodolija da se ČUVA PRELOMA: Horoskop za SUBOTU je tu

NE BACAJTE KORU OD JABUKE: Puna je VITAMINA C i sadrži vlakna koja PREKIDAJU ZATVOR, odlična je za kožu

NE BACAJTE KORU OD JABUKE: Puna je VITAMINA C i sadrži vlakna koja PREKIDAJU ZATVOR, odlična je za kožu

roštilj / Izvor: Profimedia

Za klasičnu marinadu:

Sastojci:

  • 100 ml suncokretovog ulja
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 100 ml jabukovog sirćeta
  • 2 kašike soli
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika bibera
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 crni luk

Priprema:

Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ih stavite u veliku činiju. Obe vrste ulja, sirće i začine dodajte u činiju sa lukom, pa sve zajedno promešajte. Komade mesa umačite u dobijenu smesu i slažite u veću posudu, a na kraju meso zalijte preostalom marinadom i poklopite. Ostavite najmanje četiri sada u frižideru.

Za pikantnu marinadu:

  • 1 kašika čilija u prahu
  • 1 kašika smeđeg šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika aleve paprike
  • 200 ml ulja
  • 2 kašike senfa

Priprema:

Sve sastojke stavite u posudu i promešajte. Marinadom premažite meso ili povrće i ostavite preko noći u frižideru.

 

Piše:
Srbija Danas/Stvar ukusa
30.04.2022. 12:36
Pogledajte više