EKSPRESNO BRZ OBROK od starog hleba: Napravite hrskave zalogaje sa zanimljivim dodacima (RECEPT)

15.11.2022. 09:14
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Više ga nećete bacati

Potrebno je:

  • jedan list suve slanine
  • 3 jaja
  • malo slatke paprike mlevene
  • soli, po želji bibera
  • origano
  • 50 gr rendanog kačkavalja
  • 1 svež paradajz
  • malo ulja
NOVAK I JELENA SE U NJEGA KUNU: Ovaj MOĆNI NAPITAK menja život iz korena - Potpuno čisti telo od otrova i masnoća (RECEPT)

NOVAK I JELENA SE U NJEGA KUNU: Ovaj MOĆNI NAPITAK menja život iz korena - Potpuno čisti telo od otrova i masnoća (RECEPT)

STARI SRPSKI NARODNI RECEPTI PROTIV GRIPA: Jedan od njih je proverena pileća čorba - ojačaće imunitet u danu

STARI SRPSKI NARODNI RECEPTI PROTIV GRIPA: Jedan od njih je proverena pileća čorba - ojačaće imunitet u danu

Priprema:

Sitno iseckati na kockice slaninicu pa je propržiti na malo ulja (samo podmazati četkom) pa kad se slanina lepo zarumeni ubaciti kriške hleba i zapeći ga 2-3 minuta. 

Ulupati jaja, posoliti, dodati papriku, origano, po želji bibera. Sipati preko jaja i malo jaja sipati ispod hleba. 

bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Okrenuti hleb koristeći neki tanjir, pa okrenuti jaja naopako. Preko hleba i jaja dodati pola rendanog kačkavalja pa kriške paradajza. 

Preko paradajza, drugi deo kačkavalja. Poklopiti da se kačkavalj otopi i paradajz malo omekne. Istresti na okrugli tanjir i servirati toplo.

Predlog:

Umesto paradajza može se staviti kečap deca to jako vole ili majonez.

 

Piše:
Srbija Danas
15.11.2022. 09:14
Pogledajte više