Evo šta će se desiti ako 40 dana pijete SOK OD KUPUSA! Oporavlja telo od velikih zdravstvenih tegoba!

29.09.2021. 14:52
Piše:
Srbija Danas/zdravljebezdoktora
kupus / Izvor: Profimedia
Nije na odmet znati...

Za lek vam je potreban svež kupus i sokovnik. Svako jutro trebate iscediti svež sok od kupusa u količini 1-1,5 dcl. Popijte to na prazan želudac i nemojte ništa drugo jesti i piti naredna dva sata.

Ovo ponavljajte 40 dana. Nakon što završite terapiju proverite rezultate i efekte. Terapiju po potrebi možete nastaviti koliko god je potrebno. Ukoliko nemate sokovnik, možete kupus naribati ili samleti, malo posoliti i ostaviti da odstoji. Nakon toga procedite masu dobro kroz dvostruku gazu kako biste izvukli sok.

Ovo je KLJUČNI KOMAD zimske sezone! Svaka žena od stila mora da ga ima, a evo kako da nađete savršeni!

Ovo je KLJUČNI KOMAD zimske sezone! Svaka žena od stila mora da ga ima, a evo kako da nađete savršeni!

"SAD ZNAM DA JE KORONA STVARNA" Model je bila antivakserka, završila u KOMI, imala 15% šanse da preživi!

"SAD ZNAM DA JE KORONA STVARNA" Model je bila antivakserka, završila u KOMI, imala 15% šanse da preživi!

Ovo SVI RADE, a usporava metabolizam! Zbog ovih 10 stvari ne uspevaš da smršaš!

Ovo SVI RADE, a usporava metabolizam! Zbog ovih 10 stvari ne uspevaš da smršaš!

Osim sjajnog efekta na upale u probavnim organima, gastritis, čir i druga stanja sa crevima sok od kupusa može vam doneti i dodatne zdravstvene koristi.

Ako budete redovno pili sok od kupusa tokom 40 dana, mogli bi imati pozitivan uticaj na poboljšanje krvne slike, smanjenje štetnog LDL holesterola, smanjenje krvnog pritiska, sjajniju i čišću kožu i smanjenje telesne težine za nekoliko kilograma ukoliko ste pretili.

Kupus je povrće visoke biološke i niske kalorijske vrednosti (24 kcal na 100 g), a prosečno sadrži: 92,52% vode; 1,21% proteina; 0,18% masti i 2,3% dijetetskih vlakana.

Najviše su zastupljeni: vitamin C (42 mg na 100 g) i beta-karoten (provitamin vitamina A), a zatim slede minerali: kalijum, gvožđe, magnezijum, sumpor i bakar.

Male količine natrijuma i povoljan odnos kalcijuma i fosfora osiguravaju maksimalno iskorištavanje kalcijuma u organizmu.

povrće / Izvor: Profimedia
Piše:
Srbija Danas/zdravljebezdoktora
29.09.2021. 14:52
Pogledajte više