PRIRODNI RAZREĐIVAČI KRVI: Namirnice koje treba uvrstiti u ISHRANU kako biste SPREČILI stvaranje UGRUŠAKA

29.01.2022. 13:33
Piše:
Srbija Danas/Prva srpska televizija
krv / Izvor: Profimedia
Zdrave su i ukusne

Kardiovaskularne bolesti su i dalje na prvom mestu po broju umrlih, pa je vredno razmisliti o njihovoj prevenciji, čak i ako ste sada potpuno zdravi i mladi. Jedan od najčešćih problema sa kojima se suočavaju milioni ljudi je zgušnjavanje krvi.

Razloga za to može biti mnogo – od neuhranjenosti do ozbiljnih hroničnih bolesti i posledica odloženog korona virusa.  Koje namirnice treba dodati u ishranu kako biste na prirodan način razredili krv i izbegli krvne ugruške.

Fotkala krov automobila da pokaže "LEPO PLAVO NEBO", a kad su počeli da stižu komentari PROPALA U ZEMLJU OD BLAMA!

Fotkala krov automobila da pokaže "LEPO PLAVO NEBO", a kad su počeli da stižu komentari PROPALA U ZEMLJU OD BLAMA!

Nulta NETOLERANTNA na stres, AB ima problema sa PAMĆENJEM: Evo kako KRVNA GRUPA određuje NARAV i slabosti

Nulta NETOLERANTNA na stres, AB ima problema sa PAMĆENJEM: Evo kako KRVNA GRUPA određuje NARAV i slabosti

Voda

Prvo i najvažnije je piti više vode, zgušnjavanje krvotoka je vrlo često povezano upravo sa dehidracijom organizma. Pokušajte da pijete 2-2,5 litara čiste vode dnevno. Ako pijete puno kafe ili čaja, povećajte količinu vode, pića sa kofeinom doprinose stvaranju nedostatka tečnosti u organizmu.

Đumbir

Jedan od najefikasnijih u održavanju kardiovaskularnog zdravlja je đumbir. Njegov koren sadrži gingerol i polinezasićene masne kiseline u velikim količinama. Đumbir ne samo da pomaže u čišćenju krvnih sudova i razređivanju krvi, već ima i kompleksan jačajući efekat na celo telo.

Đumbir / Izvor: Profimedia

Paradajz

Paradajz je bogat vitaminom C, salicilatima i moćnim prirodnim antioksidansom likopenom. Sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka, razređuju krv i sprečavaju nakupljanje lošeg holesterola u krvnim sudovima.

Borovnica

Ova bobica je prava superhrana. Borovnice su skoro na vrhu liste ORAC (Međunarodna klasifikacija za antioksidativnu vrednost hrane). Antioksidansi jačaju telo i štite ćelije od oštećenja slobodnih radikala. A vitamini A, C i biljna jedinjenja sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka i razređuju krv.

borovnica / Izvor: Profimedia/ilustracija

Masne ribe

Masna riba je skladište korisnih supstanci za zdravlje srca i celog tela. Redovno konzumiranje ribe sprečava bolesti kardiovaskularnog sistema, razređuje krv, jača imuni sistem i usporava proces starenja.

 

Piše:
Srbija Danas/Prva srpska televizija
29.01.2022. 13:33
Pogledajte više