PUNE SU PESTICIDA: Samo ovako ćete POTPUNO OČISTITI JAGODE pre serviranja, uklonite sve otrove i prljavštinu

01.06.2022. 16:06
Piše:
Srbija Danas
jagode / Izvor: Shutterstock
Pre jela ih potopite u ovu smesu!

Voće koje kupujemo u supermarketima i na pijacama može da bude puno bakterija, pa se pobrinite da ga pre konzumiranja dobro operete. Pre svega, pre nego što uzmete voće u ruke, operite ih. Nema smisla isiprati voće ako ćete na njega ponovno prenositi bakterije sa ruku.

Sada na red dolazi samo pranje voća. Pod mlazom vode nežno istrljajte plodove, a možete se poslužiti i čistim sunđerom na koji nećete sipati deterdžent. Čak i pomorandže koje se ljušte treba isprati, jer rukama lako možete preneti prljavštinu s kore na pulpu koju jedete.

Psiholog upozorava: OVO može izazvati ozbiljne probleme! Evo kako da ih sprečite na vreme

Psiholog upozorava: OVO može izazvati ozbiljne probleme! Evo kako da ih sprečite na vreme

HOROSKOP ZA JUN: Retrogradni SATRURN će UZDRMATI mnoge, NAJTEŽE sledi za Jarca i Ribe

HOROSKOP ZA JUN: Retrogradni SATRURN će UZDRMATI mnoge, NAJTEŽE sledi za Jarca i Ribe

Sitno voće

Jagode, maline zrna grožđa i drugo sitno voć najteže je oprati jer zbog mekoće ne možemo lepo da ga istrljamo rukama kao jabuku, breskvu i slično.

jagode / Izvor: Profimedia

Alkoholno sirće je odlično za ubijanje svih štetnih mikroba na voću. Soda bikarbona je zbog svog sastava dobro sredstvo za izvlačenje štetnih toksina iz voća, što je potvrdila i nova studija Univerziteta u Masačusetsu.

Voće se prvo ostavi u sirćetu dvadeset minuta. Nakon toga se može malo isprati i ostaviti u rastvoru sode bikarbone i vode bar pola sata, a zatim isprati čistom vodom.

 

Piše:
Srbija Danas
01.06.2022. 16:06
Pogledajte više