STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Ukoliko primetite OVO na jajima ODMAH ih BACITE, ovakva nisu za jelo

16.09.2021. 21:31
Piše:
Srbija Danas
jaja u vratima frižidera / Izvor: Profimedia
Oprez!

Da vam se ne bi dogodilo da se otrujete jajima, stručnjaci savetuju kako da propoznate ona koja su kvarna, kao i kako da znate da su potpuno ispravna za jelo. 

Ujutru DETOKS NAPITAK, a evo šta JEDE: Glumica Dragana Mićalović NEMA VIŠAK KILOGRAMA, a koža joj sija

Ujutru DETOKS NAPITAK, a evo šta JEDE: Glumica Dragana Mićalović NEMA VIŠAK KILOGRAMA, a koža joj sija

Ovaj SUPER PROST, a neverovatno EFIKASAN trik oduševio je SVE ŽENE: Evo kako da vam TEK OPRAN VEŠ miriše mnogo intezivnije i duže! Ovo morate da dodate u omekšivač!

Ovaj SUPER PROST, a neverovatno EFIKASAN trik oduševio je SVE ŽENE: Evo kako da vam TEK OPRAN VEŠ miriše mnogo intezivnije i duže! Ovo morate da dodate u omekšivač!

Uzimamo ona koja su nam "lepa na oko", a jaja koje imaju neravnine i tačkice na ljusci obično izbegavamo. Stručnjaci su rezrešili dilemu zašto nastaju neka jaja tako izgledaju i da li su bezbedna za upotrebu.

jaja / Izvor: Profimedia

Ove tamne mrlje nastaju na početku procesa, dok jaje još "putuje" kroz kokošku. Na tom putu jaja se okreće, i ako se to dešava presporo, na kraju može dobiti pegice. Neravna ljuska jajeta, takođe nastaje tokom tog procesa.

Da li je bezbedno jesti takva jaja. Kratak odgovor je - "da". Najvažniji deo kada je u pitanju bezbednost u konzumiranju jaja je način na koji ih kuvate. Jaja mogu da sadrže bakteriju salmonelu koja je u SAD drugi najčešći uzročnik trovanja hranom. Stručnjaci upozoravaju da crne ili zelene mrlje unutar ljuske jaja mogu da ukazuju da u jajima ima bakterija.

jaja / Izvor: Profimedia

 

Piše:
Srbija Danas
16.09.2021. 21:31
Pogledajte više