KARFIOL NIKAD NIJE BIO UKUSNIJI: Zapecite ga s OVIM SLASNIM prelivom i uživajte u svakom zalogaju! (VIDEO)

14.11.2021. 08:02
Piše:
Srbija Danas/Jovanka.G
karfiol / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic
Preukusno je...

Kada poželite brz, a zdrav obrok, ovaj zapečeni karfiol će vam sigurno dobro doći. 

Bilo da se odlučite da ga pravite za ručak ili večeru, sigurno će zadovoljiti vaše apetite, a zbog preliva prosto nećete moći da ga se zasitite:

ZNAMO ZA GAĆICE, A ZAŠTO BRUSHALTERI IMAJU MAŠNU? Objašnjenje je ŠOKANTNO i nije zbog ESTETIKE

ZNAMO ZA GAĆICE, A ZAŠTO BRUSHALTERI IMAJU MAŠNU? Objašnjenje je ŠOKANTNO i nije zbog ESTETIKE

ZABORAVLJENI NARODNI LEK: Oblogama od KUPUSA naše bake su lečile mnoge boljke - evo kako ih najbolje iskoristiti!

ZABORAVLJENI NARODNI LEK: Oblogama od KUPUSA naše bake su lečile mnoge boljke - evo kako ih najbolje iskoristiti!

Sneki izgleda kao AVION u 54. godini: Pevačica otkrila TAJNU besprekornog izgleda

Sneki izgleda kao AVION u 54. godini: Pevačica otkrila TAJNU besprekornog izgleda

Potrebno je:

  • 1 glavica karfiola 600- 800 gr.
  • 2 jaja
  • 2 kašike rendanog kačkavalja
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1-2 kašike brašna
  • 100 ml mleka
  • so, biber
  • malo belog luka (može u granulama)
  • malo peršunovog lista

karfiol / Izvor: Foto: Youtube Printscreen/Jelajelena Petrovic

Priprema:

Staviti karfiol da se kuva, na 7-8 minuta. U činiji razmutiti dva jaja, dodati 200ml pavlake za kuvanje i 2 kašike kisele pavlake (može i samo kisela pavlaka), potom i granule belog luka (može i sveži), 2 kašike rendanog kačkavalja i jednu kašiku brašna (može i malo više, 1.5), so, biber. U sve to dodati i 50ml mleka, pa dobro izmešati. 

Tepsiju dobro obložiti maslinovim uljem ili maslacom. Kuvani karfiol prebaciti u tepsiju i preko toga preliti smesu. Odozgo dodati malo peršunovog lista, pa staviti u rernu, na 220 C, na 35 do 40 minuta. 

Evo kako to izgleda:

 

Piše:
Srbija Danas/Jovanka.G
14.11.2021. 08:02
Pogledajte više