Sneki izgleda kao AVION u 54. godini: Pevačica otkrila TAJNU besprekornog izgleda
Potrebno je:
1 glavica karfiola 600- 800 gr.
2 jaja
2 kašike rendanog kačkavalja
200 ml pavlake za kuvanje
2 kašike kisele pavlake
1-2 kašike brašna
100 ml mleka
so, biber
malo belog luka (može u granulama)
malo peršunovog lista
Priprema:
Staviti karfiol da se kuva, na 7-8 minuta. U činiji razmutiti dva jaja, dodati 200ml pavlake za kuvanje i 2 kašike kisele pavlake (može i samo kisela pavlaka), potom i granule belog luka (može i sveži), 2 kašike rendanog kačkavalja i jednu kašiku brašna (može i malo više, 1.5), so, biber. U sve to dodati i 50ml mleka, pa dobro izmešati.
Tepsiju dobro obložiti maslinovim uljem ili maslacom. Kuvani karfiol prebaciti u tepsiju i preko toga preliti smesu. Odozgo dodati malo peršunovog lista, pa staviti u rernu, na 220 C, na 35 do 40 minuta.