U mnogim porodicama, jabuke su voće koje će ili istruliti u korpici ili će se iskoristiti za kolač.
Ukoliko spadate u ovu grupu, da vam jabuke baš i nisu omiljeno voće, sigurni smo da će vam kolač od njih, biti pravi izbor, naročito ukoliko mu dodate suvo grožđe. Upravo će ovaj sastojak učiniti da vaš kolač bude ukusniji nego ikad.
Potrebno je za testo:
Za nadev:
Priprema:
Jabuke oguliti, pa ih izrendati pošećeriti i izmešati. Ostaviti da otpuste sok 15 min, pa ih stavite u cediljku da se ocede. Dodati cimet i suvo grožđe. Jaja umutiti sa šećerom, dodati brašno i griz sa praškom za pecivo, prosejano. Ubaciti koricu limuna, ulje i sve izjednačiti. Pleh od 22 cm, okrugli, obložiti pek papirom, pa sipati pola testa i rasporediti kašikom, a zatim nadev jabuka. Prekriti ostatkom testa i poravnati. Peći na 200 stepeni 50 - 60 min. Pred kraj pokriti. Posuti prah šećerom, sa vanilin šećerom. Seći ohlađen.
Prijatno...