NIJE CIMET - Začin koji daje poseban ukusu KOLAČU, napravite najsočniju poslasticu po receptu iz bakine kuhinje!

07.03.2023. 08:24
Piše:
Srbija Danas
kolač / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Ukućani će se oduševiti!

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za veoma sočnu poslasticu.

Potrebno je:

Krvna SLIKA NIJE DOBRA ukoliko POKAZUJE ove VREDNOSTI: Savetnica za ishranu otkrila DOMAĆI ELIKSIR za poboljšanje parametara (RECEPT)

Krvna SLIKA NIJE DOBRA ukoliko POKAZUJE ove VREDNOSTI: Savetnica za ishranu otkrila DOMAĆI ELIKSIR za poboljšanje parametara (RECEPT)

Bik NERVOZAN, Lavovi dobro razmislite pre nego što DONESETE ODLUKU - Horoskop za utorak je spreman

Bik NERVOZAN, Lavovi dobro razmislite pre nego što DONESETE ODLUKU - Horoskop za utorak je spreman

Za biskvit:

  • 200 ml mleka
  • 1 jaje
  • 100 gr šećera
  • 100 ml jogurta
  • 200 gr brašna
  • 50 ml ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • korica limuna

Fil:

  • 50 gr šećera
  • 2-3 jabuke
  • 1 kockica maslaca
  • 200 gr rogača mlevenog

Priprema:

Prvo pravimo fil. U šerpu stavimo mleko šećer po želji kockicu maslaca rendane jabuke i malo ih prodinstati. Ubaciti rogač i prokuvati još 2 minuta i skloniti sa vatre.

 Za biskvit umutiti jaje, dodati sećer, mleko, jogurt, brašno i prašak za pecivo, ulje i sve dobro izjednačiti. Podmazati pleh i posuti brašnom.

Sipati pola testa i zapeći na 200 stepeni C 10-15 minuta. Preko njega staviti fil od jabuka i rogača pa drugi deo testa. Peći još 30 minuta. Seći hladno. Jako je mekana sočna, vrhunskog ukusa.

 

 

 

 

Piše:
Srbija Danas
07.03.2023. 08:24
Pogledajte više