Ljuska jajeta je BLAGO: Kada saznate zbog čega, nećete je više nikada baciti!

23.05.2018. 07:14
Piše:
Srbija Danas
Jaja / Izvor: Profimedia
Retko je koristimo.

Znamo da su jaja hranljiva, a uz to puna vitamina i minerala, poput vitamina A i B12 ili kalcijuma i cinka.

NAPRAVITE KOD KUĆE: Napitak koji ČISTI creva od TOKSINA za samo 30 DANA! (RECEPT)

Međutim, jednu veoma hranljivu stvar u njima ne iskorišćavamo!

ZAČIN KOJI DAJE POSEBAN ŠMEK: Omiljen u kuhinji, ali ako PRETERATE možete i da se OTRUJETE

Da li ste znali da je kalcijum oko 90 odsto sastava ljuske jajeta? Odlična je za kosti, mišiće i zube, a preporučljivo je da odrasli izmeđi 19 i 50 godina dnevno unesu oko 1.000 mg kalcijuma, a odličan izvor je, kao što smo rekli, ljuska jajeta.

jaje / Izvor: Profimedia

Međutim, pre nego što se bacite na ljuske, znajte da prvo morate da ih prokuvate desetak minuta kako biste pobili sve bakterije.

OVO brašno reguliše PROBAVU, snižava HOLESTEROL i od njega se prave najbolje PALAČINKE (RECEPT)

Ako i dalje niste uvereni u njihovu ispravnost, ubacite ih u rernu na 175 stepeni na 15 minuta i budite potpuno uvereni u to da su čiste od bakterija.

Četiri stvari koje će vam se desiti ako budete POSTILI jednom nedeljno!

Kada to uradite, sameljite ih u fin prah i smestite u hermetički zatvorenu posudu. Nakon toga, dodajte u jelo po izboru - samo pola kašičice biće dovoljno za preporučeni dnevni unos kalcijuma.

 

Piše:
Srbija Danas
23.05.2018. 07:14
Pogledajte više