Lovorov list od davnina je cenjen kao vrhunski začin koji jelima daje posebnu aromu, ali i kao prirodni lek koji deluje protivupalno i antiseptički.
Ako u česnicu dodate OVU namirnicu, biće ukusnija nego ikada!
Listovi drevne zimzelene biljke koja raste širom Sredozemlja bogati su raznovrsnim mineralima (kalijumom, bakrom, manganom, kalcijumom, gvožđem, cinkom, magnezijumom, selenom) i vitaminima B grupe koji su važni za metabolizam, hormonsku ravnotežu i za normalan rad živaca i mišića.
Lovor se koristi u lečenju probavnih i kardiovaskularnih smetnji, gihta i reume, kao i kod nervoze i nesanice.
Svi su mislili da je ovaj dečak bezobrazan i lenj, a zapravo pati od veoma RETKE BOLESTI
Eterično ulje lovora izvrsno je za inhalacije, a vrlo je korisno i za dezinfekciju prostora u sezoni prehlada i viroza.
Čaj i sirup od lovorovog lista preporučuju se za jačanje imuniteta, pročišćenje disajnih puteva i ublažavanje kašlja, grlobolje i bronhitisa, koji su najčešći u zimskom periodu.
Čaj od lovora
Lovorov sirup