Meso za svaki obrok, zabranjeni ugljeni hidrati: Smršajte za kratko vreme uz pomoć mesne dijete
04.03.2020.16:27
Piše:
Srbija Danas/Doktor u kući
Ne duže od dve nedelje.
mesne dijete je jednostavano i podrazumeva da jedete namirnice životinjskog porekla, uključujući mlečne proizvode, i izbegavajte sve ostalo. Ovo znači da u svojoj ishrani treba da ograničite unos ugljenih hidrata i na određeno vreme eliminišete sve biljke iz svoje ishrane, što je čini suprotnom od veganske ishrane.
PREDNOSTI VOĆA: Evo KAKO da ZNATE koji PLOD je najbolji za vaš ORGANIZAM!
Dok je jedni preporučuju, drugi ipak savetuju oprez, obaveznu konsultaciju sa lekarom pre početka dijete i upozoravaju da ona ne bi smela konstantno da se sporovodi duže od dve nedelje.
Mesna dijeta se oslanja na korišćenje masti i proteina kao glavnog izvora energije. Iako se poslednjih godina insistira na ishrani koja je više bazirana na biljkama i ne ohrabruje se preterana konzumacija mesa, brojni korisnici i nutricionista trde da su osetili pozitivne efekte ove dijete.
Prednost je gubitak velikog broja kilograma za kratko vreme, s tim što je važno napomenuti da se u prvih nekoliko dana sprovođenja ove dijete ne primećuju efekti.
Razlog tome je što mesna dijeta pomaže organizmu prvenstveno da se oslobodi masnih naslaga, a ne mišićne mase.
Bilo da su u pitanju slatkiši ili povrće, bilo kakav izvor ugljenih hidrata je zabranjen u mesnoj dijeti.
PRVI DAN
Doručak: omlet od tri belanceta i slaninom.
Međuobrok: 100 g piletine (bez kožice), pola crvene paprike.
Ručak: grilovane pileće grudi, mešana sveža salata sa crvenom paprikom, zelena boranija i kašika maslinovog ulja.
Međuobrok: 100 g ćurećih grudi sa svežeg krastavca.
Večera: 100 g grilovanih ćurećih grudi sa brokolijem na pari.
DRUGI DAN
Doručak: 100 g pečenih pilećih grudi sa keljom.
Međuobrok: 100 g ćurećih grudi sa polovinom zelene paprike.
Ručak: bakalar u filetima sa mešanom zelenom salatom i pola supene kašike maslinovog ulja.
Međuobrok: 100 g ćurećih grudi sa brokolijem na pari.
Večera: Odrezak lososa sa seckanom mirođijom i kuvanim brokolijem.
TREĆI DAN
Doručak: 100 g dimljenog lososa sa spanaćem.
Međuobrok: 100 g pilećih grudi sa polovinom žute paprike.
Ručak: grilovane pileće grudi sa sezonskom salatom i polovinom supene kašike maslinovog ulja.
Međuobrok: 100 g ćurećih grudi, pola avokada.
Večera: dve šnicle jagnjetine na žaru, kuvani brokoli i spanać.
ČETVRTI DAN
Doručak: kajgana od celog jajeta, paradajz, boranija.
Međuobrok: 100 g ćuretine sa salatom od svežeg krastavca.
Ručak: pečeni bakalar sa zelenom salatom, paradajzom, spanaćem i polovinom supene kašike maslinovog ulja.
Međuobrok: 100 g pilećih grudi sa grilovanom tikvicom.
Večera: 100 g pilećih grudi sa kineskom mešavinom povrća i zelena salata.
PETI DAN
Doručak: 200 g ćurećih grudi sa salatom od avokada i svežeg krastavca.
Međuobrok: dva tvrdo kuvana jaja i pola crvene paprike.
Ručak: 150 g gambora sa zelenom salatom i paradajzom, pola kašike maslinovog ulja.
Međuobrok: 100 g ćurećih grudi sa pet badema.
Večera: 100 g pilećih grudi sa kuvanim brokolijem.