Ukoliko imate probušene uši, velika je verovatnoća da ste nekad osetili neprijatan miris, koji sad ima i naziv: "ear cheese" ili "uši s aromom sira" ili "ušni sir".
Možda niste čuli za taj naziv, ali taj miris vam je prilično poznat. Ponekad ga prate sivkaste naslage iza vaših ušiju, ali ne brinite - to je normalno.
S ovom pojavom susrela se većina ljudi, posebno žena, koji imaju probušene uši. Uzrok je nakupljanje masnoća i mrtvih ćelija kože. Naše telo se konstantno obnavlja i ćelije kože odumiru i stvaraju se nove, a uši predstavlaju ne baš vidljivo i pristupačno mesto za čišćenje, zato se tamo skoro neprimetno nakupe mrtve ćelije i masnoće - a obično bivaju i pritisnute na kožu zajedno s minđušama.
Veća je verovatnoća da ćete se prvi put susresti s ovom pojavom ukoliko ste nedavno probušili uši, pa je vaše telo još osetljivo zbog bušenja ili ukoliko pak ne nosite često naušnice. Veće šanse da imate "uši s aromom sira" imaju ljudi koji nikada ne skidaju minđuše i oni sa razvučenim rupama.
Ukoliko i vi imate ovaj problem, ne brinite, lako je rešiti ga. Izvadite minđuše, potom nežno očisite nakit i mesto na uhu fiziološkim rastvorom, a onda pustite uho da se odmori od minđuša.
Da ubuduće vaše uši ne bi imali miris sira, područje oko ušiju držite čistim i suvim, te izbegavajte da nosite minđuše duže bez skidanja.