"OTKAZIVALI SU MI JETRA I BUBREZI": Čuvena pevačica progovorila o MUČNOJ borbi protiv ALKOHOLIZMA!
Potrebno je:
tanke kore za baklavu
400 gr mešanog mlevenog mesa
1 veća glavica crnog luka
ulje za luk
100 ml. kisele vode ili mleka
2 jaja
2 -3 kašike griza
50 ml ulja
1/2 praška za peciva
so, biber, po želji beli luk
Priprema:
Iseckati i propržiti luk, kad postane staklast, dodati meso, pa takođe pržiti oko pet minuta, dodati mleven biber i so. Umutiti dva jaja, dodati 50ml ulja, dodati kašičicu praška za pecivo, dve kašike griza, pa sve dobro izmešati. Potom dodati i 100ml kisele vode.
Premažite tri kore jajima, a na treću koru dodajte trećinu mlevenog mesa, na dno kore, po širini. Ponovite i sa ostalim korama. Iseći na manje rolnice, preliti ostatkom jaja i griza, pa peći na 200 C, 40-ak minuta.