ZABORAVITE NA SKUPE SIRUPE: Ovaj napitak je melem za KAŠALJ, PLUĆA I ZAPUŠENE SINUSE

26.10.2021. 14:41
Piše:
Srbija Danas/penzionisani.rs
napitak / Izvor: Shutterstock
Zdravlje na usta ulazi

Sa dolaskom hladnijeg vremena, svi kašlju i šmrcaju, a mnogi idu i na bolovanja. Kada uđete u apoteku, sa polica vas vrebaju nebrojeni sirupi protiv kašlja koji nisu nimalo jeftini. Srećom, postoje prirodnije i jeftinije alternative koje zaista daju rezultate.

Karamelizovan šećer, mleko i mast - to je bio napitak našeg detinjstva kog se svi sećamo jer su nam ga zabrinute majke spremale svaki put kada bismo počeli da kašljemo i osećamo prve simptome gripa. Postoje 3 načina da napravite ovaj napitak.

PROBLEM O KOME SE ĆUTI: Podmlađivanje vagine veoma važno za zdravlje, a evo kakav s*ks je najbolji za to

PROBLEM O KOME SE ĆUTI: Podmlađivanje vagine veoma važno za zdravlje, a evo kakav s*ks je najbolji za to

BIK je "DIVLJAK", a VODOLIJA lako ulazi u VEZU: PET stvari koje niste znali o svom ZNAKU

BIK je "DIVLJAK", a VODOLIJA lako ulazi u VEZU: PET stvari koje niste znali o svom ZNAKU

SVE DA VRIŠTI: Zašto smo OPSEDNUTE robnim markama?

SVE DA VRIŠTI: Zašto smo OPSEDNUTE robnim markama?

1. Šećer, mleko i mast (svinjska ili guščija)

Sastojci:

  • 3 kašičice šećera
  • 2 dl mleka
  • 5 g masti/maslaca

mleko / Izvor: Shutterstock

Priprema:

U manju šerpu ili džezvu sipati šećer i staviti na umereno jaku vatru da se karamelizuje. Pazite da vam karamel ne zagori. Preko otopljenog karamela sipajte mleko. Karamel će se kristalizovati i stvrdnuti.
Ostavite na vatri i uz mešanje sačekate da šerbet provri. Kada se karamel istopio u mleku dodati maslac, promešati i sipati u šolju da se malo ohladi. Piti toplo.

2. Mleko, mast i med

Mleko se zagreje do ključanja, a onda se doda mast. Kada se napitak prohladi, doda se kašika meda i pije se pred spavanje. Ako osećate groznicu, najbolje je da se lepo umotate u ćebe i zaspite odmah posle ovog napitka.

napitak / Izvor: Shutterstock

3. Šećer, mleko i grančica žalfije

Šećer se karamelizuje, a onda se doda mleko. Dok ono još vri, u njega se stavi grančica žalfije, pa se nakon nekoliko minuta tečnost skida s ringle i procedi. Napitak se pije dok je još topao.

 

Piše:
Srbija Danas/penzionisani.rs
26.10.2021. 14:41
Pogledajte više