Ova biljka čisti krv od toksina, regeneriše organe i skida kilograme: Zeleni list koji morate imati u svojoj ishrani
05.02.2020.06:15
Piše:
Srbija Danas/lovesensa.rs
Ubacite je u jelovnik.
Već u osnovnoj školi učili su nas da biljkama za metabolizam ne trebaju samo vazduh, hranljive materije i voda, već, pre svega, svetlost. Hlorofil je glavni pigment koji učestvuje u procesu fotosinteze i skuplja neophodnu svetlost za rast, razvoj i održivost biljaka.
BITAN KAO I VODA: Ovo je jedan od NAJZDRAVIHIH NAPITAKA, LJUDI koji ga piju su veoma DUGOVEČNI!
Hlorofil je izuzetno moćan antioksidans koji pomaže u izbacivanju slobodnih radikala i toksina iz tela. Molekul ovog biljnog pigmenta je neverovatno sličan molekulu hemoglobina u krvi, pa se hlorofil naziva i zelena krv.
Koje su sve blagodeti hlorofila po ljudski organizam:
vrši detoksikaciju
čisti jetru
obnavlja ćelije
poboljšava cirkulaciju
jača imuni sistem
pojačava energiju
poboljšava rad jetre, bešike i bubrega
unosi magnezijum u tkiva
ublažava probleme usled visokog sadržaja šećera u krvi
podstiče stvaranje mleka kod dojilja
ublažava bol u grlu
blagotvorno deluje na čir na želucu
smanjuje izlučivanje sluzi
blagotvorno deluje na varikozne vene
čisti i jača creva
umiruje upale u telu
ublažava simptome astme
ubrzavaju zarastanje rana
smanjuje curenje nosa
blagotvorno deluju na limfne žlezde
ublažava bol usled hemoroida
Biljka koja sadrži najviše hlorofila jeste kovrdžavi kelj koji ima protivupalno dejstvo, bogat je vitaminima A, K i C, odličan je antioksidans, sadrži malo ugljenih hidrata, a puno proteina, kalijuma, kalcijuma, luteina, folne kiseline.
Naročito se preporučuje veganima i vegetarijancima jer ima više gvožđa po kalorijama nego meso i bogat je kalcijumom. Sadrži 10 puta više vitamoina C od spanaća, odličan je za oči, kožu i kosti, snižava holesterol i pomaže u uklanjanju viška kilograma.
Pored kovrdžavog kelja, hlorofil u organizam možete uneti i preko drugog lisnatog povrća, kao što su rukola, blitva i spanać. Hlorofil sadrže i začini poput peršuna i korijandera, kao i alge, najviše spirulina i hlorela. Klice i izdanci bogati su hlorofilom, isto tako ječemna, pšenična trava i trava lucerka.
Sok od ovih trava u kombinaciji sa organskim voćem i povrćem očistiće vaše telo od toksina i zapštitit vas od bolesti.
Redovno u ishrani koristite hlorofil, a ukoliko nemate mogućnosti za to, možete ga uzimati i preko suplemenata.
Napomena: Pre korišććenja suplemenata neophodno je konsultovati se sa lekarom.