Ovu namirnicu SVI VOLE, dobra je i u DIJETI, ali s njom budite OPREZNI - uzrokuje OVE PROBLEME!

10.12.2021. 08:51
Piše:
Srbija Danas
pečurke / Izvor: Profimedia
Nije na odmet znati...

Mnogi ljudi su ljubitelji pečuraka. Pojedince zbog svog specifičnog ukusa podsećaju i na meso, veoma su site, ne preterano kalorične, pa samim tim i omiljeni deo svake dijete. 

Međutim, sa njima treba biti posebno oprezan. 

TRI RECEPTA OD PRŽENOG KISELOG KUPUSA: Ne zna se koji se LAKŠE i BRŽE pravi, ali ni koji je UKUSNIJI!

TRI RECEPTA OD PRŽENOG KISELOG KUPUSA: Ne zna se koji se LAKŠE i BRŽE pravi, ali ni koji je UKUSNIJI!

ČUVENA MANEKENKA DOŽIVELA NEZGODU: "Udario me je u GLAVU, polomljen mi je zub!" (FOTO)

ČUVENA MANEKENKA DOŽIVELA NEZGODU: "Udario me je u GLAVU, polomljen mi je zub!" (FOTO)

11 saveta nutricionistkine koji će vam OLAKŠATI ŽIVOT i mršavljenje: Na 6. skoro niko ne obrati pažnju!

11 saveta nutricionistkine koji će vam OLAKŠATI ŽIVOT i mršavljenje: Na 6. skoro niko ne obrati pažnju!

- Pečurke imaju veliku hranljivu vrednost, to je namirnica biljnog porekla koja ima najveći procenat proteina. Količina proteina koja se nalazi u pečurkama zavisi od vrste. Apsolutno mogu da budu zamena za meso. U konzumaciji naravno može da se pretera, treba da se unosi do kilogram nedeljno. Ako preteramo može doći do grčeva u stomaku i dijareje. Pečurke od drugih povrća izdvaja vitamin D, to je negde osnovna prednost. Pored toga sadrži vitamin B i selen - rekla je nutricionistkinja Nataša Đukić gostujući u emisiji "Puls Srbije" na Kurir televiziji.

Ona je naglasila da pečurke nikako ne podgrevamo, jer tako dolazi do promene hemijskog sastava proteina.

- Štetne su kad se podgrevaju, nikada to ne treba raditi, treba ih jesti odmah nakon pripreme. Ukoliko dođe do podgrevanja pečurki onda dolazi do promene hemijskog sastava proteina i do digestivnih problema - pojasnila je Đukić.

Piše:
Srbija Danas
10.12.2021. 08:51
Pogledajte više