Ukoliko ste se uželeli domaćeg pasulja za ručak, danas je kod bake na meniju upravo ovo jelo. Evo kako ga ona priprema i šta vam je potrebno.
Potrebno je:
Za zapršku:
Priprema:
Pasulj dobro oprati u par voda pa sipati malo i provreti pasulj 2-3 min i ocediti i još isprati .Naliti hladnov vodom. Ubaciti seckan crno luk i malo velog luka, lovorov list, zrno biber, 1 kašiku maslinovog ulja.Poklopiti i staviti na tihu vatru da kuva dok se ne skuva.
U koliko želite da ga ne zapržavate u činiju razmutite kaćičicu brašna i malo crvene paprike i ubacite. Ja saz zapržila. U tiganj malo ulja dodati sitno seckan crni luk, pa kad se uprži dodati seckan beli luk i mešati da luk dobije blago krem boju.
Ubaciti ml. papriku i odmah istresti u pasulj. Posoliti i dodati ml. biber. Peršunov list iseckati i dodati. Pasulj je gotov... Fantastičnog ukusa..Prijatno...