SUVI VRAT, ŠUNKA, SIR: Napravite BRZINSKI svečani ROLAT po bakinom receptu, sastojci su preukusni

16.10.2021. 09:17
Piše:
Srbija Danas
pica pita / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Sa ovom kombinacijom ne možete da pogrešite...

Danas je kod bake na meniju svečani slani rolat. Možete ga servirati kao predjelo za ručak, ali ga možete jesti i za doručak ili večeru. Vi birate, a ukus će vam se sigurno svideti. 

Potrebno je:

  • Tanke kore
  • 250 gr sira
  • 2 jaja
  • 50 ml ulja
  • 50 ml mleka
  • 1 kašičicu praška za pecivo
  • 1 belance
  • 6 krugova smrznutog spanaća
  • 2 pune kašike ajvara
  • 200 gr šunke ili suvog vrata (može i neki parizer)
  • 100 gr maslina
ŠTITI OD UPALE GRLA I PODSTIČE PROBAVU: Ovo mesto mnogi propuštaju pri pranju zuba, a potreban je samo jedan minut!

ŠTITI OD UPALE GRLA I PODSTIČE PROBAVU: Ovo mesto mnogi propuštaju pri pranju zuba, a potreban je samo jedan minut!

ELIMINIŠU JESENJI UMOR I PODIŽU ENERGIJU: Najzdraviji ČAJEVI za ovu sezonu, izbegavajte ovu GREŠKU prilikom PRIPREME

ELIMINIŠU JESENJI UMOR I PODIŽU ENERGIJU: Najzdraviji ČAJEVI za ovu sezonu, izbegavajte ovu GREŠKU prilikom PRIPREME

Priprema:

Sir izdrobiti i dodati jaja i prašak za pecivo i sve izjednačiti. Dodati mleko i ulje pa sve sjediniti. Podeliti smesu na 4 dela.   

pica pita / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Prvu koru premazati uljem pa preko nje dodati drugu,  i nju premazati sa prvim delom sira i posuti isečenim maslinkama. Saviti ivice i uviti u rolat. Ostaviti sa strane. Opet raširiti koru jednu premazati uljem pa prekriti drugom i nju premazati drugim delom sira, a preko prekriti šunkom.

Na dno ubaciti prethodnu rolnicu pa je uviti zajedno u rolat. Ostaviti sa strane. Stavljamo treći deo ponavljamo postupak, stim što preko sira mažemo ajvar, ubacujemo rolat savijeni i njega savijemo sa delom sa ajvarom u rolnicu. 

U četvrti deo sira ubacujemo spanać izmešamo pa premazujemo koru dodajemo rolat i zavijamo sad sve. Sečemo rolat na manje rolatiće oštrim nožem i slažemo u pleh koji je obložen pek papirom. 

Premažemo  rolateiće belancetom i uljem i pećemo oko 50 min na 200 stepeni C. Služiti toplo. Vrhunski kvalitet izgled i ukus...Rolat možete napraviti za svaku svećanost i slavlje...

Napomena:

 Rolatiće možete napraviti ranije pa smrznuti i peći kad vam budu potrebni.

 

Piše:
Srbija Danas
16.10.2021. 09:17
Pogledajte više