STRUČNJACI UPOZORAVAJU! Evo zašto NIJE DOBRO da podgrevate piletinu, hrana se može čuvati ovoliko dana u frižideru

10.06.2022. 20:29
Piše:
Srbija Danas
piletina / Izvor: Profimedia
Obratite pažnju!

Koliko ste samo puta odložili već prženu ili pečenu piletinu u frižider, pa te ostatke kasnije podgrevali za ručak! No, da li ste se ikada zapitali koliko je to bezbedno.

Stručnjaci kažu da ovo nije opasno, ali da ipak valja povesti računa o nekoliko stvari. Pre svega, neophodno je da je bacite ako je stajala u frižideru duže od tri dana.

Ozbiljne FIZIČKE I PSIHIČKE POSLEDICE!? Viki Mitrović mora da donese odluku o ABORTUSU, a evo kako to UTIČE na ZDRAVLJE žene

Ozbiljne FIZIČKE I PSIHIČKE POSLEDICE!? Viki Mitrović mora da donese odluku o ABORTUSU, a evo kako to UTIČE na ZDRAVLJE žene

OVAJ PILING UNIŠTAVA CELULIT: Pravi se od samo dva sastojka i treba da ga radite dva puta nedeljno

OVAJ PILING UNIŠTAVA CELULIT: Pravi se od samo dva sastojka i treba da ga radite dva puta nedeljno

Takođe, vodite računa da je ne presušite tokom podgrevanja - to će je učiniti nejestivom.

Lidija Bučtmen iz australijske organizacije za kontrolu hrane kaže da piletinu možete da podgrevate čak i više puta, ali uz uslov da ne dostigne temperaturu veću od 70 stepeni.

pile, piletina / Izvor: Profimedia

Zato je najsigurnije da to radite u rerni. Jednostavno, ubacite piletinu u rernu i upalite na 70 stepeni, a kada je izvadite prelijte je sa malo ulja kako bi bila sočnija.

Takođe, postoji i opcija podgrevanja u mikrotalasnoj, ali budite oprezni jer se u njoj često hrana ne podgreje ravnomerno. Komad mesa možete izrezati pre stavljanja u mikrotalasnu, a onda ga podgrejati tri minuta na najvišoj temperaturi.

Ostavite meso da odstoji najmanje dva minuta pre posluživanja.

 

Piše:
Srbija Danas
10.06.2022. 20:29
Pogledajte više