PITA SAVIJAČA vraća u detinjstvo: Zaboravljeni starinski obrok koji ste davno jeli kod svojih baka (RECEPT)

26.04.2023. 09:11
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Za ovu pitu potrebno je odvojiti malo vremena, ali rezultat je zaista fenomenalan.

Potrebno je:

  • 400 gr brašna
  • 250 ml vode
  • malo soli
  • 2 kašike ulja
  • 200 gr sira
  • 2 jaja
  • 50 ml mleka
  • još malo ulja
DOMAĆI LEK ZA GLAVOBOLJU OD 2 SASTOJKA: Recept travara Momčila - koristi se za masažu slepočnica i potiljka

DOMAĆI LEK ZA GLAVOBOLJU OD 2 SASTOJKA: Recept travara Momčila - koristi se za masažu slepočnica i potiljka

ZDRAVA KREM ČORBA OD TIKVICA: Puna vitamina, a jednostavna za pripremu - po BAKINOM receptu

ZDRAVA KREM ČORBA OD TIKVICA: Puna vitamina, a jednostavna za pripremu - po BAKINOM receptu

Priprema:

U vanglicu staviti brašno, dodati mlaku vodu i so. Dodati 2 kašike ulja i sve dobro umesiti da bude glatko i mekano testo. 

Malo obraditi na radnom stolu i podeliti na 2 dela. Obraditi loptice. Veći poslužavnik premazati uljem i staviti obe loptice, malo ih pritisnuti rukama i sipati ulje, po 1 kašiku, i dobro pritisnuti da se razmaže po celoj površini. 

Pokriti folijom da odmore 15 minuta. Sto pobrašnjiviti pa razvlačiti jednu po jednu lopticu. Pokidati krajeve. Izdrobiti sir i izjednačiti sa jajima i mlekom. Nafilovati, po razvučenim testom i uviti u rolnice. 

Uviti u krug i prebaciti u podmazanu tepsiju.  Odozgo malo premazati uljem. Peći na 190 stepeni C 40 minuta. Pokriti krpom da odmori 10 minuta pa servirati uz jogurt. 

 

Piše:
Srbija Danas
26.04.2023. 09:11
Pogledajte više