POSNA, HRSKAVA, TOPI SE U USTIMA: Pita sa šampinjonima probudiće vam sva čula - BRZ I JEDNOSTAVAN RECEPT (VIDEO)

20.04.2022. 08:14
Piše:
Srbija Danas
bb / Izvor: Foto: Jelena Petrović
Prste da poližeš!

Pita se najčešće pravi od šampinjona, zato što je njihova cena najpristupačnija, a i zato što se mogu bez problema jesti u većim količinama.

Ove pite se češto kombinuju sa lukom ili prazilukom, a sastavni su deo i pica pite.

NIKADA ZADOVOLJNA! Ukoliko vam je SVEKRVA rođena u jednom od ovih znakova - BEŽITE GLAVOM BEZ OBZIRA!

NIKADA ZADOVOLJNA! Ukoliko vam je SVEKRVA rođena u jednom od ovih znakova - BEŽITE GLAVOM BEZ OBZIRA!

NAJJAČI PRIRODNI ASPIRIN: Čaj od ove BILJKE ublažava KAŠALJ i respiratorne probleme, jača imunitet

NAJJAČI PRIRODNI ASPIRIN: Čaj od ove BILJKE ublažava KAŠALJ i respiratorne probleme, jača imunitet

Potrebno je:

  •  400 gr šampinjona
  • 12 listova gotovih kora
  • 1 veza mladog luka
  • 4 čena belog luka
  • 4-5 mladog krompira ili 2 stara
  • malo bibera. soli 
  • po želji malo tucane ljute paprike

bb / Izvor: Foto: Jelena Petrović

Priprema:

Na ulju prpržiti seckan luk pa dodati na listove oprane šampinjone i na sitne kockice krompir. Posoliti i dinstati oko 15 minuta. Dodati bibera, papriku  i još začina po želji.

Koru prvu poprskati uljem, preko nje još dve pa na treću ubaciti 2-3 kašike šampinjona i rasporediti po kori. Saviti ivice i uviti u rolat.

 Pleh podmazati i poredjati rolnice i  njih premazati uljem.

Peći na 200 stepeni oko 45 minuta.

 

Piše:
Srbija Danas
20.04.2022. 08:14
Pogledajte više