PO RECEPTU SEKE ALEKSIĆ: Napravite POSNE PUNJENE PAPRIKE, ovaj sastojak im daje poseban ukus

05.01.2023. 09:50
Piše:
Srbija Danas
Seka Aleksić / Izvor: Foto: Instagram printscreen/seka_aleksic
Idealan predlog za sutrašnji ručak!

Pevačica Seka Aleksić sa svojom porodicom živi u skladu sa hrišćanskim pravilima. Tako, Seka poštuje i post, kojem su prilagođena i jela na njenoj trpezi. Jedenom prilikom Seka je podelila recept za ukusno jelo koje ovih dana često priprema porodici.

Evo KO NE MORA da POSTI na BADNJI DAN - U kuću se unosi badnjak i trpeza je posna, ali ne za sve ukućane

Evo KO NE MORA da POSTI na BADNJI DAN - U kuću se unosi badnjak i trpeza je posna, ali ne za sve ukućane

Domaćice, u ČESNICU se PORED NOVČIĆA stavlja i ovo - Važno je za plodnosti i zdravlje ukućana

Domaćice, u ČESNICU se PORED NOVČIĆA stavlja i ovo - Važno je za plodnosti i zdravlje ukućana

Potrebno je: 8 paprika, 500 g pšenice, 3 čena belog luka, 100 g paradajza, 300 g praziluka, pola kašičice slatke paprike i bosiljak.

Priprema: Sitno iseckajte praziluk, a paradajz isecite na kockice. Zatim izdinstajte beli luk i slatku papriku, pa dodajte prethodno skuvano i samleveno žito. Začinite po ukusu, dodajte malo bosiljka i pripremljenom smesom napunite paprike. Složite ih u pleh ili vatrostalnu posudu, prekrijte folijom i pecite 30 minuta na 180 stepeni.

 

Piše:
Srbija Danas
05.01.2023. 09:50
Pogledajte više