IDEALNO AKO STE NA DIJETI - Evo kako da pripremite POVRĆE da bude PREUKUSNO, sipaćete više puta (VIDEO)

28.11.2022. 08:30
Piše:
Srbija Danas
povrće / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic
Bakin recept!

Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za veoma interesantno jelo sa raznim povrćem. 

Potrebno je:

  • 1 manji karfiol može i brokoli
  • 1/2 praziluka
  • šaka boranije i graška
  • 2 sveže paprike
  • 2 šargarepe
  •  1 krompir
  • 1 paradajz
  • 1/2 korena celera
  • maslinovo ulje ili obično suncokretovo
  • 200 ml kuvanog paradajza
Počinje BOŽIĆNI POST - Ulje je DOZVOLJENO samo ovim danima, a evo kada je poželjno postiti NA VODI

Počinje BOŽIĆNI POST - Ulje je DOZVOLJENO samo ovim danima, a evo kada je poželjno postiti NA VODI

OPREZ za STRELCA, mogući propusti na poslu, ZANIMLJIVA PONUDA za RIBE - Horoskop za ponedeljak je spreman

OPREZ za STRELCA, mogući propusti na poslu, ZANIMLJIVA PONUDA za RIBE - Horoskop za ponedeljak je spreman

Začini

  • 1/2 kašičice slatke mlevene parike
  • mle. biber
  • 1 kašičica karija
  • 1 kašičica suvog začina
  • 1 kašičica belog luka u granulama
  • peršunov list

Priprema:

U manji sud pomešati  začine i sipati na sve provrće koje isitnimo po želji. Ja volim to na krupnije. Izmešati rukama. Dodati pola šoljice maslinovog ulja (30 ml) pa ponovo promešati. 

Pleh od rerne obložiti pek papirom pa istresti povrće i rasporediti. Po želji  još malo odozgo dodati ulja. Sipati kuvani  paradajz i peći u rerni na 220 stepenin C oko 45 minuta. Služiti toplo. 

Može se jesti bez hleba. Odlično za skidanje kilaže.

 

Piše:
Srbija Danas
28.11.2022. 08:30
Pogledajte više