PRASEĆE PEČENJE IZ RERNE za prazničnu trpezu - Bukvalno SAMO USOLITE i stavite da se PEČE, uz ovaj TRIK dobićete SAVRŠENO MESO

28.12.2023. 15:35
Piše:
Srbija Danas/J.Šipčić
pečenje / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Moja Kuhinja Tanja
Mnogi misle da je pravljenje pečenja "nauka" za koji je potrebn a profesionalna oprema ili velika veština, ali uz malo truda savršeno pečenje možete napraviti i sami kod kuće! Odličan je izbor za prazničnu trpezu kao što je Božićni ručak.

Ukoliko niste u mogućnosti da napolju pečete prase za Božić, jer živite u stanu, a želite da ga začinite po svom ukusu i uz to ne želite da pečete celo jer vam tolika količina mesa nije potrebna, dajemo vam recept kako da pripremite praseće pečenje u rerni. 

Pripremite praseće meso, dobro ga operite i osušite. Zatim ga usolite dobro prvo sa unutrašnje strane, a zatim i sa spoljašnje. Nakon toga ga zacesite kako bi vrelina prodrla ispod debele svinjske kože. 

Prasetinu stavljamo u hladnu rernu na 250 stepeni pet minuta, a zatim smanjujemo na 180 stepeni i pečemo do 3 sata i 30 minuta uz dolivanje vode. 

Jakovu APLAUDIRALI SVI PUTNICI u avionu - Zbog gesta koji je učinio za svoju devojku gore društvene mreže (VIDEO)

Jakovu APLAUDIRALI SVI PUTNICI u avionu - Zbog gesta koji je učinio za svoju devojku gore društvene mreže (VIDEO)

U KUHINJI imate sastojke za lepšu KOŽU - Evo kako da napravite prirodne zimske MASKE za lice, JEFTINO je i jednostavno

U KUHINJI imate sastojke za lepšu KOŽU - Evo kako da napravite prirodne zimske MASKE za lice, JEFTINO je i jednostavno

Kada zapazite da je voda nestala dolijte još i povremeno prelivajte pečenje sa vodicom koja je ispod mesa. Nakon ovoga meso okrenite da se peče sa donje strane sat vremena, a zatim još jedno vratite da se kožica zarumeni na tihoj vatri do sat vremena. 

Pored ovog vam preporučujemo još jedan recept. 

Sastojci:

  • 3,5 kg prasetine
  • 5 kašičice soli
  • 3 kašike sirćeta
  • 6 kašika ulja
  • 2 kašičice aleve paprike

Priprema:

Praseće meso birajte prema tome šta volite, da li je vaš izbor but, plećka ili rebra - uzmite šta god volite. Operite meso i osušite ga papirnim ubrusom, a zatim zasecite kožu u dva smera da dobijete šaru, romb koji će olakšati pečenje, a koža će biti hrskava.

 

Piše:
Srbija Danas/J.Šipčić
28.12.2023. 15:35
Pogledajte više