DOMAĆE ćufte po bakinom receptu - Ručak koje će hvaliti svi za STOLOM, ne zna se da li je bolji miris ili UKUS
13.01.2024.07:54
Piše:
Srbija Danas
Recept koji će vam postati, definitivno, jedan od omiljenih, pogotovo za vikend ručak. Jednom kada ga spremite, postaće omiljeni i svima koji ga probaju.
Jedno od jela koje nikada ne može da dosadi i koje će zadovoljiti i nepca onih najzahtevnijih su ćufte. Sa njima nikada ne možete pogrešiti, idealne su i kada vam dolaze gosti, kao i za porodični ručak.
Mnoge mame koriste vlažne maramice, a ne znaju koliko mogu da ŠTETE bebi - Da li znate RAZLIKU U ODRŽAVANJU HIGIJENE kod dečaka i devojčica?
Ako vas BOLI STOMAK, beonjače POŽUTE, a koža SVRBI - nije dobro! Od raka PANKREASA umrle brojne zvezde, a sad od istog boluje trener Erikson
Potrebno je:
300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
1 glavica belog luka
mleveni biber
slatka paprika
1 kašičica karija
1 kašičica suvog začina
2 kašike prezli
1 jaje
Priprema:
U blender staviti meso i seckani luk zajedno sa belim lukom, biber, papriku kari, začine, prezle i jaje i sve sjediniti u blenderu. Praviti male ćuftice i pržiti u tiganju. Kad se isprže, izvaditi na papirnu salvetu. U tiganj staviti 2 kašike brašna, pa malo propržiti, dodati jednu ravnu kašičicu mlevene paprike i 200 gr kuvanog paradajzai 300 ml vode, zatim mešati da provri. Posoliti i dodati 1 kašičicu šećera. Vratiti ćuftice u tiganj, da se kuvaju sa sosom oko 2 minuta. Skloniti i servirati. Uživajte!