Paprikaš iz BAKINE kuhinje - Jelo na KAŠIKU, koje će OBRADOVATI sve UKUĆANE

02.12.2023. 08:11
Piše:
Srbija Danas
Bakin recept, paprikaš / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Kuvano jelo, spremano po tradicionalnom receptu, od kog će cela kuća zamirisati na toplinu, a ukus će vas nakratko vratiti u detinjstvo.

Kad dođu hladniji dani, domaćice su u dilemi koje jelo da pripreme za članove porodice. Krompir paprikaš je uvek dobar izbor, jer povrće koje se koristi za pripremu vole svi, a jelo je ujedno i ukusno i zasitno.

Srbi, ovde SVI GREŠITE - Ove POSNE namirnice nikada ne PEREMO PRE JELA a trebalo bi, evo kakve POSLEDICE ostavljaju

Srbi, ovde SVI GREŠITE - Ove POSNE namirnice nikada ne PEREMO PRE JELA a trebalo bi, evo kakve POSLEDICE ostavljaju

Najviše se konzumira tokom BOŽIĆNOG POSTA - Znate li ŠTA UNOSITE U ORGANIZAM sa samo jednom konzervom marinirane SARDINE?

Najviše se konzumira tokom BOŽIĆNOG POSTA - Znate li ŠTA UNOSITE U ORGANIZAM sa samo jednom konzervom marinirane SARDINE?

Bakin recept, paprikaš / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Jelajelena Petrovic

Potrebno je:

  • 2 glavice crnog luka
  • 2-3 šargarepe
  • 2 paprike
  • 1 manji celer
  • 3 veća krompira
  • 100 ml paradajza iz flaše
  • 2 kašike instanta od pecuraka
  • 1 kašičicu  suvog začina
  • 1 kašičicu mlevene paprike
  • seckan peršun
  • ulje

Priprema:

Iseckati luk sitno, šargarepu na kolutove, papriku na rezance, celer i krompir na kocke. Propržiti na ulju seckani luk. šargarepu i papriku. Dodati celer krompir na kocke i mlevenu papriku,  i preliti vodom, pa ostaviti da se natopi. Kuvati 40 minuta. U ciniju sipati skuvani paradajz, dodati instant od pečuraka i izmešati. Sipati u paprikaš i ostaviti da provri. Dodati peršunov list.  Servirajte jelo i uživajte!

 

Piše:
Srbija Danas
02.12.2023. 08:11
Pogledajte više