Danas vam iz bakine kuhinje predstavljamo recept za kroasan pogaču, koja je toliko mekana i ukusna da će vas oduševiti.
Potrebno je:
Priprema:
Izmrviti kvasac dodati mlaku vodu malo i šećer i ostaviti da nadođe. U vanglu izmutiti jaja, dodati kvasac, ulje, mleko, jogurt brašno i so. Zamesiti glatko testo i ostaviti 30 minuta na toplom.
Razviti na pobrašnjivom stolu i ostaviti manji deo ostali deo veći razviti u okruglo premazati tanko maslacom i seći na trouglove 16 trouglova. Svaki uviti u kiflicu tako da jedna strana bude ravna.
Pleh obložiti pek papirom pa kifle obložiti u krug tepsije tako da ravni deo dođe do ivice. Na sredinu staviti krug i ukrstiti ga trakama ili mrežicom pomoću valjka. Ostaviti pokrivenu da odmara 15 minuta pa premazati žumancetom i malo mleka. Posuti susamom i peći na 200 stepeni 50 minuta.