Kada je stavite na sto zamirisaće i biće rastrgnuta u komadiće. Spolja tako hrskava u sredini penasta -žužu aromatična pogača.
Potrebno je:
Priprema:
U mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati šećer kad zapeni sipati u vanglicu dodati mleko i brašno so i zamesiti glatko testo. Ostaviti da naraste pa podeliti na 10 loptica pa ih obraditi rukom i pokriti. Pokriti da odmore 7 minuta.
Izmešati omekšani maslac i ulje. Svaku lopticu razviti u veći tanjir i mazati uljem pa stavljati jednu preko druge, zadnju ne mazati. Staviti u frižider 15 minuta da se testo ohladi i maslac stegne. Izvaljati u pravougaonik pa iseći na manje kvadrate. Pleh 26 cm prečnika okrugli obložiti pek papirom.
Ređati u pleh kockice sa malim razmacima prvi red premazati uljem i maslacom pa posuti seckanim belim lukom, Drugi red posuti crnim susamom ili origanom, zadnji red posuti belim susamom. Pokriti da odmori pa premazati žumancetom sa malo mleka.
Peći na 200 stepeni C oko 60 minuta.
Pogača mora da bude lagana kad ne vadite iz rerne Uživajte u predivnom ukusu.