Rešite se VIRUSA, STRESA, ZATVORA: Prirodni sirup od bobica zove (RECEPT)

06.10.2019. 07:15
Piše:
Srbija Danas/Still
džem od zove / Izvor: Profimedia/ilustracija
Prava riznica zdravlja.

Zova je lekovita biljka, čije bobice sadrže vitamine C i E, antioksidanse, flavonoide, terpene i druge lekovite materije koje deluju antivirusno, antibakterijski i diuretski.

ODLIČAN DIURETIK, PODSTIČE PROBAVU: Ulje zbog kojeg će vam organizam OŽIVETI!

ODLIČAN DIURETIK, PODSTIČE PROBAVU: Ulje zbog kojeg će vam organizam OŽIVETI!

NISU PODOČNJACI: Ovo su OZBILJNI zdravstveni PROBLEMI koji nastaju ukoliko NE SPAVATE dovoljno!

NISU PODOČNJACI: Ovo su OZBILJNI zdravstveni PROBLEMI koji nastaju ukoliko NE SPAVATE dovoljno!

SMRT ILI HIT ZA DIJETU: Da li smete da jedete krompir ako želite da smršate?

SMRT ILI HIT ZA DIJETU: Da li smete da jedete krompir ako želite da smršate?

Bobice dozrevaju u septembru, a od tih zdravih, tamnoplavih plodova pripremaju se džem, voćni prah, liker, vino, ali možda je najpopularniji sirup.

Odličan je u borbi sa prehladom i gripom i rešava probleme sa zatvorom. Osim toga pomaže u borbi sa stresom i slabošću, kao i protiv jakih bolova u području živca, takozvana neuralgija nerava.

zova / Izvor: Profimedia/ilustracija
Sastojci:
  • 1 kilogram zrelih bobica zove
  • 1 litra vode
  • 0,75 kilograma šećera
  • 2 cm svežeg korena đumbira
  • sok i korica od jednog limuna
  • 0,5 kilograma domaćeg meda
NAPITAK LJUBIČASTI RAJ: Čisti organizam i smiruje upale! (RECEPT)

NAPITAK LJUBIČASTI RAJ: Čisti organizam i smiruje upale! (RECEPT)

Bole vas grudi pred menstruaciju? Evo kako da ublažite bol i osetljivost

Bole vas grudi pred menstruaciju? Evo kako da ublažite bol i osetljivost

PROTIV ASTME I UMORA: Grožđe je UKUSNO, a dobro za ZDRAVLJE! Evo kako da napravite LEKOVITI SOK!

PROTIV ASTME I UMORA: Grožđe je UKUSNO, a dobro za ZDRAVLJE! Evo kako da napravite LEKOVITI SOK!

 

Priprema:
  • Bobice prelijte vodom i stavite da kuvate.
  • Nakon 15 minuta kuvanja, sklonite ih s vatre, dodajte šećer, narendani đumbir, te sok i narendanu koricu limuna.
  • Poklopite i pustite da odstoji 30 minuta, a zatim procedite kroz sito.
  • Proceđeni sok zagrejte do ključanja, dodajte med, dobro promešajte i dok je još topao, ulijte ga u čiste staklene flaše.
  • Sirup čuvajte na hladnom i mračnom mestu (može i u frižideru) te koristite kao sirup za razređivanje.
Piše:
Srbija Danas/Still
06.10.2019. 07:15
Pogledajte više