NAJLEPŠE ROLNICE! Ukoliko vam je dosadila obična PILETINA, vreme je da je urolate i dobićete ovaj DELIKATES, tajna je u NADEVU

03.09.2023. 07:44
Piše:
Srbija Danas
rolati od piletine / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Oduševićete sve svojim kulinarskim umećima ovim receptom

Ukoliko volite jela sa piletinom, današnji baka Jelin recept će vas potpuno oduševiti. U pitanju su svojevrsni rolatići, odnosno piletina punjena kačkavaljem, šunkom i kulenom. 

Bogat ukus ovog jela i laka priprema su dobirna kombinacija. Urolana piletina odličan je izbor za sve goste, zvane i nezvane, odlično izgleda, a još boljeg je ukusa.

Za sve ljubitelje KROMPIRA! Musaka sa pirinčem idelan ručak i u vreme POSTA i u vreme mrsa - uverite se sami!

Za sve ljubitelje KROMPIRA! Musaka sa pirinčem idelan ručak i u vreme POSTA i u vreme mrsa - uverite se sami!

ĆUFTE kao iz najboljih SVETSKIH RESTORANA: Obilje začina koji se savršeno uklapaju, a krompir daje posebnu AROMU

ĆUFTE kao iz najboljih SVETSKIH RESTORANA: Obilje začina koji se savršeno uklapaju, a krompir daje posebnu AROMU

Potrebno je:

  • pilece grudi
  • 100 gr šunke
  • 100 gr kulena
  • 100 gr kačkavalja
  • malo senfa
  • peršunov list
  • beli lik u granuilama
  • suvi začini
  • ulje
  • malo začina za piletinu

Priprema:

Meso istanjiti tučkom između kese ili folije. Posuti svaku šniclu suvim začinima, premazati senfom i posuti belim likom. Staviti dva lista šunke i dva lista kulena, malo peršunovog lista i širi prut kačkavalja, pa posuti začinom za piletinu. Saviti ivice i uviti u rolnicu.

Ređati u podmazan pleh. U činiju staviti malo ulja i sipati sojino ulje. Četkicom premazati rolnice, staviti malo odozgo listiće slanine i peći na 200 stepeni C oko 40-45 minuta. Sluziti toplo.

Fantastican ukus, pravo gurmansko jelo! 

 

Piše:
Srbija Danas
03.09.2023. 07:44
Pogledajte više