Ukoliko volite jela sa piletinom, današnji baka Jelin recept će vas potpuno oduševiti. U pitanju su svojevrsni rolatići, odnosno piletina punjena kačkavaljem, šunkom i kulenom.
Bogat ukus ovog jela i laka priprema su dobirna kombinacija. Urolana piletina odličan je izbor za sve goste, zvane i nezvane, odlično izgleda, a još boljeg je ukusa.
Potrebno je:
Priprema:
Meso istanjiti tučkom između kese ili folije. Posuti svaku šniclu suvim začinima, premazati senfom i posuti belim likom. Staviti dva lista šunke i dva lista kulena, malo peršunovog lista i širi prut kačkavalja, pa posuti začinom za piletinu. Saviti ivice i uviti u rolnicu.
Ređati u podmazan pleh. U činiju staviti malo ulja i sipati sojino ulje. Četkicom premazati rolnice, staviti malo odozgo listiće slanine i peći na 200 stepeni C oko 40-45 minuta. Sluziti toplo.
Fantastican ukus, pravo gurmansko jelo!