Nutricionistkinja Kerol Ajrton-Džons otkrila je da je mladi sir namirnica koju jede svakog dana, i koju preporučuje i svojim pacijentima.
Ona decenijama radi s ljudima koji imaju poremećaje u sistemu za varenje, kao što su sindrom nervoznog creva, upala creva ili gastropareza i svakome od njih pravi personalizovani plan ishrane.
- Zdrava ishrana znači da jedete ono što volite, i što prija vašem organizmu. Lično, nikada ne jedem cveklu jer je ne volim, iako je zdrava i trebalo bi je jesti. Svako mora da proceni šta njemu odgovara - rekla je ona i dodala:
- Moji klijenti imaju posebne potrebe kada je ishrana u pitanju, zbog čega mnogi od njih ne smeju da jedu namirnice koje inače svima savetujem, kao što su crni i beli luk - rekla je ona.
- Jedem ga za ručak, ili kao užinu između obroka. Zanimljivo je da ga ne voli mnogo ljudi, kada sam anketirala svoje pacijente, samo oko 20 odsto njih ga rado jede. A propuštaju zaista mnogo. Mladi sir je preukusan, prepun je proteina, obezbeđuje telu kalcijum kao i kalijum - rekla je ona.
Mladi sir nutricionistkinja meša sa salatom i krekerima od celog zrna za slani međuobrok, ili sa voćem za slatku užinu.