SKUVAN, PRELIVEN PA ZAPEČEN: Karfiol sa slaninom i kačkavaljem nikad lakši za pripremu, a ukus ODUŠEVLJAVA

13.10.2022. 09:22
Piše:
Srbija Danas
bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic
Lako se pravi

Potrebno je:

  • 1 manji karfiol
  • 200 ml jogurta
  • 1 kašika kisele pavlake
  • 100 gr rendanog kačkavalja
  • mleveni biber
  • 50 gr seckane suve slanine
  • soli
  • malo mlevene paprike
  • 2-3 čena izdrobljenog belog luka
SEKA ALEKSIĆ IMA RECEPT ZA MOĆAN IMUNITET: Prenosi se godinama s kolena na koleno, potrebna su samo 2 SASTOJKA

SEKA ALEKSIĆ IMA RECEPT ZA MOĆAN IMUNITET: Prenosi se godinama s kolena na koleno, potrebna su samo 2 SASTOJKA

SPAS ZA SVE ŽENE: Smesa od ORAHA uklanja neželjene dlačice, a recept ne može biti jednostavniji!

SPAS ZA SVE ŽENE: Smesa od ORAHA uklanja neželjene dlačice, a recept ne može biti jednostavniji!

Priprema:

Karfiolu pokidati cvetove i malo obariti 2-3 minuta. U činiju sipati jogurt, dodati pavlaku, biber, papriku beli luk i 1 kašika rendanog kačkavaljalja. Sve izjednačiti.

bakina kuhinja / Izvor: Foto: YouTube printscreen/Jelajelena Petrovic

Svaki cvet zaroniti u pripremljenu smesu i ređati u podmazan pleh. 

Odozgo staviti ostatak rendanog kačkavalja i seckane slanine. 

Peći na 210 stepeni C oko 30 minuta da lepo zarumeni. Prijatno! 

 

 

Piše:
Srbija Danas
13.10.2022. 09:22
Pogledajte više