Ništa ne može ulepštati više ovo kišovito popodne od prelepog slatkiša koji dolazi iz bakine kuhinje. Oduševiće vas i zasladiti, ukućani će tražiti još.
Potrebno je:
Priprema
U vanglicu sipati keks mleven, dodati orah, suvo grožđe seckano žele bombone. Sipati otopljen masac i 2 kašike soka ili mleka. Sve dobro izjednačiti. Obložiti pleh manji moj je 20x 20 cm i istresti sastav i dobrom kašikom pritisnuti do dna da se izjednači .
Ostaviti u zamrzivaču 30 min. Za to vreme umutiti slatku pavlaku sa kiselom pavlakom. Želatin otopiti po upustvu pa u tankom mlazu dodavati šlagu. Voditi računa da se pavlaka ne umuti previše i zgrudva se. Poređati za pola cm šlaga pa poredjati gusto jagode. Istresti ostatak šlaga i izravnati. Odozgo može glazura od čokolade ja sam ovoga puta stavila mlevene orahe.
Staviti u frižider da prenoći kao sladole sjanog ukusa voćma mirisna bez šećera Možete dodati šećer po ukusu....