Oni koji su slabi na nezdravu masnu hranu i alkoholna pića, svesni su da im jetra neće biti dugo živa Postavlja se pitanje, kako uživati u onome što volimo, a da ne dobijemo rak jetre ili neku sličnu kobnu bolest.
Jetra je biokemihska laboratorija našeg organizma i zaslužna je za razgradnju otrova koji se proizvode u telu. Na zdravlje jetre, pored alkohola, mogu uticati nekvalitetni lekovi, nepravilna ishrana, kao i bakterijske i virusne infekcije.
Grožđica je rešenje za čišćenje, detoksikaciju i oživljavanje jetre, a evo kako se priprema prirodno sredstvo za lečenje.
Ovaj postupak ponavljajte jednom nedeljno tokom mesec dana.
Pored navedenog recepta, postoji hrana koja je pravi melem za jetru. Trebalo bi da jedete đumbir, šargarepe, orašastih plodova, limuna, belog i crnog luka,...
NAPOMENA: Saveti iz ovog teksta su informativne prirode i ne mogu zameniti lekarski pregled.